grunderna i att få din första inteckning

För att köpa ett hus, de flesta människor behöver ta ut ett hypotekslån. Ett hem köpet kostar normalt du hundratusentals dollar, och de flesta människor inte har denna summa pengar sparas fram till sitt förfogande. Genom att låna pengar från en inteckning långivare, är huset säljaren betalas i sin helhet av långivaren och du måste betala av lånet under en period av år, göra betalningar varje månad. På en typisk hem inteckning, tar det 20 till 30 år att betala av lånet.

I början, kommer långivaren köra några tester och kontroller bakgrund för att se om du kommer att kunna återbetala de månatliga inteckning betalningar i tid. En av de första saker långivare kräver är din kredit rapport. Din kredit rapport visar långivare dina tidigare kredit poster genom åren. Din kredit värdering är fått från kredit rapport, som långivare kommer att basera det lån du har rätt till. Det finns olika bestämmelser om lån låntagaren kan välja mellan, till exempel hur lång tid ditt lån sträcker ut, den ränta du betalar för lånet, etc.

Men begår inte dödssynden av all utlåning, vilket är att låta en långivare definiera hur mycket pengar du ska låna. En långivare kommer alltid att citera det högsta belopp du kan möjligen låna så att de kan göra det mesta provision möjligt. Du, i sin tur, borde veta hur mycket du har råd att låna gett dina övriga finansiella mål för framtiden: detta kommer att kräva en plan själv.

Ju längre ditt lån är sträckt, desto mer pengar du får betala för det. Den avvägning för en kortare lån är att de månatliga betalningarna blir högre. Idealt är den bästa längden av en inteckning 20 år. Även en komplett rip-off för låntagaren, kan långivare ger nu ut lån som sträcks ut för återbetalning av över 50 år. Genom att få ett 50-årigt lån, hamnar du lätt betala 5X beloppet huset är faktiskt värt!
Det finns också den typ av lån att välja: en fast ränta inteckning eller en justerbar ränta inteckning. Med en fast ränta, de utbetalningar varje månad gör inte change.Adjustable bolån har räntan som förändring, orsakar de månatliga utbetalningarna att ändra oförutsägbart. För dem som planerar att bo i sitt hem under en lång tid (mer än 12 till 15 år), bör en fast ränta inteckning väljas.

Ett hypotekslån är något som bör behandlas med stor omsorg, som en inteckning är oftast den största skulden flesta människor någonsin kommer att ha i sitt liv. Återigen, det är upp till låntagaren att göra sin due diligence. Långivaren är inte ansvarig för verkligen hjälpa dig, så lita inte på dem för att hålla ditt bästa för ögonen. Det är ditt ansvar att få det bästa lånet från långivaren och förstå vad som krävs för att slå långivarna på sitt eget spel. Kom ihåg att långivarna är lånet affärer för sig själva och vill tjäna så mycket pengar som möjligt, och detta är endast möjligt genom att låna ut så mycket pengar som de kan.