granskande typer av erbjudanden bolån

När du börjar funderar på att köpa ett hem eller refinansiering ett bostadslån är det lätt att fastna i alla uppgifter som cirkulerar kring internet. Informationen kan vara svåra att tolka om man inte har en tydlig förståelse av inteckning typer.

Innan vi börjar, låt oss inse det bästa inteckning du kan få är ingen inteckning alls. Om du kan betala kontant eller payoff ditt nuvarande hem, så ska du göra det. Nu är detta kanske inte är ett alternativ för många, borde det vara allas finansiella mål.

Ok det sagt, låt oss gräva i informationen om inteckningar. Det finns två grundläggande typer av inteckningar: fast ränta och justerbara bolån ränta. Låt oss granska varje alternativ.

En fast ränta inteckningar är det mest populära alternativet och är lätt att förstå. Du har en fast ränta och fasta betalningar som inte förändras över tiden. En fast ränta inteckning är bra för dem som planerar att vara i sitt hem under en lång tidsperiod.

Justerbar ränta inteckningar har räntor som brukar börja lågt och sedan justera upp eller ner efter en angiven tidsperiod. Pappersarbete kommer att sammanfatta de anpassningsåtgärder intervaller, räntetak och maximal kursförändringar.

En variant på justerbar ränta inteckning är den ränta som endast inteckning. Denna inteckning fungerar på samma premiss som den justerbar sats inteckning utom för betalningarna är intresse-endast med några krediter till inteckning balans.

Dessa justerbar ränta och amorteringsfria bolån är inte långsiktigt hållbara alternativ. Det betyder inte att de inte har sin plats på marknaden. Om du bara planerar att äga hemmet en kort tid (5 år eller mindre) en av dessa inteckningar kan fungera för dig. En inteckning jämförelse kalkylator är en stor online-verktyg där du kan jämföra dessa tre inteckningar.

slutkommentarer

Om du tänker på vistas i ditt hem för en lång tid och nu har en justerbar sats inteckning kan det vara en god idé att refinansiera till en fast ränta inteckning. En inteckning refinansiera kalkylator kan hjälpa dig när du jämför refinansiera erbjudanden.