göra val av bank

Om du arbetar med en inteckning mäklare, måste du vara medveten om att de kanske inte är fria att välja från alla möjliga långivare. Istället har mäklare etablerat relationer med en utvald panel av långivare. Den inteckning mäklare kommer att göra processen att välja den bästa långivaren, om det är en bank eller Credit Union eller andra icke bank långivare, med sin klient, från panel av långivare har en relation med.

I fallet med en kund tittar på möjligheten att byta sina befintliga lån till en ny långivare låntagare och inteckning mäklare kan gå igenom en relativt enkel övning som innebär att utarbeta en tabell över räntor, avgifter och funktioner i den aktuella lånet och några andra potentiella bostadslån.

Ibland det bästa resultatet kan uppnås genom att ta kontakt med den nuvarande långivare och be dem att ompröva de villkor som gäller för det befintliga lånet. En kund skulle tyda på att de planerar att byta till ett billigare lån som erbjuds av en annan långivare.

Vissa långivare kommer inte vill att du ska byta till en annan långivare och kommer att vara lyhörd för begäran. I detta fall låntagarens nuvarande långivare kan erbjuda ett alternativ lån till ett billigare pris eller erbjuda sig att sänka räntan på bostadslånet aktiva.

I fallet med en låntagare som vill sänka sina månatliga avbetalningar och som kan ha en rörlig ränta lån, kan banken föreslå att du binda räntan. Inte bara kommer detta att minska mängden återbetalningar på en månatlig återbetalning plan, men det kommer också att spara kostnader i samband med växling. Fastställande en ränta bör endast göras om räntan är historiskt låg, och det finns en förväntan om att räntorna kommer att stiga inom en snar framtid.

Vid utövandet av att utarbeta ett bord du skulle lista de nya villkoren att din befintliga bank skulle erbjuda. All information du behöver för att göra denna övning är tillgängliga online och kan hämtas genom att söka efter viktiga termer på Google.

Det är nödvändigt att veta att den citerade “standard rörlig ränta” är en vägledande nivån, och kommer nästan alltid förhandlas om av låntagaren själv eller inteckning mäklare som agerar på uppdrag av en kund. I detta avseende inteckning mäklare kan ha en mängd av “pull” med en bank eller annan inteckning leverantör. De kommer, har med all sannolikhet gjort många affärer med en viss institution och detta kan resultera i deras förmåga att källan äkta rabatt. Det hindrar dock inte dig från att göra direkt med en bank.

När du tittar på potentiella långivare du hittar de erbjuder en mängd olika lån, alla med olika räntor och avgifter, och andra funktioner.

Dessa kriterier skulle gälla om lånet är grupperade under “lo doc” lån eller “fulla doc” lån. Här huvudsakliga skillnaden gäller den dokumentation som krävs i förhållande till demonstrera inkomstkällor och bokslut. En tabell med alla funktioner under dessa rubriker och över ett antal långivare kommer att vara ett potentiellt pengar att spara övning.