göra det bästa av en omvänd inteckning

Att gå in för en omvänd inteckning kräver en hel del planering. För-och nackdelar med att få in en inteckning när nästan alla ansvar i livet uppnås är att vara tänkt mycket noga.

Omvänd inteckningar är faktiskt andra lån som övertogs befintliga bostäder. När en person har bott tillräckligt länge i hans / hennes hem, sedan hem skulle bygga på eget kapital. Med detta kapital som säkerhet, kommer personen att kunna låna ett annat lån senare i livet. Detta lån är en omvänd inteckning. Ett sådant lån kan betalas på en gång, eller betalas månadsvis till husägare. Så, i en omvänd inteckning husägare inte har att göra betalningen, utan långivaren gör betalningen till husägare. Med den omvända inteckning annat hem kan köpas, där personen fredligt kan spendera hans / hennes tid efter pensioneringen.

Varför går folk in för omvänd inteckningar? Tja, de uppenbara fördelarna är alla närvarande med omvänd inteckningar, som att ha likviditet i handen och förmågan att göra inköp som verkar vara bortom budgetperioden. Annars kan pengarna helt enkelt användas för att utföra de levnadskostnader, medicinska räkningar, recept räkningar eller några lång-grund reparationer hus. Helt enkelt uttryckt, kan omvänd inteckningar förbättra livet för en person även efter pensioneringen. Omvänd inteckningar påverkar inte sociala avgifter eller Medicare förmåner som andra politikområden gör, varför de blir mycket värdefull för pensionärer som är förbi deras aktiva tjänar åldrar.

Titta på de fördelar som omvänd inteckningar har, verkar det som om att gå in för dessa inteckningar borde vara en mycket bra idé. Men då detta är bara ena sidan av myntet. Omvänd inteckningar är inte utan sina brister. En begränsning är att omvänd inteckningar kan påverka rätten till statliga och federala statliga program som Medicaid.

Men fördelarna överväger grovt nackdelarna. Som redan nämnts, stör omvänd inteckningar inte personnummer och Medicare fördelar på något sätt. Men den största punkten kan vara att med omvänd inteckningar, har folket inte behöver göra några månatliga betalningar. Låntagarna kan leva i lyx för resten av sina liv utan att behöva betala tillbaka några pengar. Efter deras död (eftersom generellt pensionärer väljer omvänd inteckningar), är fastigheten såldes av kreditinstitutet att få tillbaka det belopp som de hade betalat.

Detta innebär länka en begränsning att det blir liten eller ingen arvedel kvar för efterföljarna i familjen. Så en omvänd inteckning skulle bara fungera för människor som inte har några omedelbara familjer eller som inte vill att testamentera sina egenskaper till någon oavsett skäl. Så det beror slutligen på låntagaren om att gå för en omvänd inteckning eller inte.

Personer med omvänd inteckningar behöver inte göra utbetalningar, utan det är långivaren som håller de utbetalningar. För att utnyttja en sådan fantastisk lån måste låntagaren att uppfylla vissa kvalifikationer. En viktig kvalifikation är att låntagaren måste vara minst 62 år gammal. En annan faktor är att låntagaren skall rådas av HUB, som är bostäder och stadsutveckling. Detta organ kommer att förklara de potentiella låntagare om fördelar och nackdelar med en omvänd inteckning. Rådgivningen kan ske antingen i person eller via telefon.

Det omvända inteckning processen ingår också flera kostnader. Dessa kostnader uppkommer för ansökningsavgifter, avsluta kostnader, försäkringar, avgifter bedömning, kredit avgifter rapport och även en månadsavgift i de flesta fall.

Återbetalning av lånet sker antingen när låntagaren vill flytta ut från hemmet, eller för att sälja den, eller om han / hon dör. I så fall är hemmet allmänhet säljs av för att få inteckning värde tillbaka. Men så länge låntagaren liv i hemmet, måste han / hon göra de betalningar som rör fastighetsskatt, försäkring och reparationer. Säkerhetskopiera på dessa betalningar skulle göra lånet betalas i sin helhet. Det finns några skattemässiga perspektiv som också behöver undersökas. Resultat från en omvänd inteckning är ej skattepliktiga. Men du måste visa resultat i avkastning.

Alla som ansöker om en omvänd inteckning skulle inte få samma mängd. Beloppet skulle bero på faktorer såsom personens ålder, valde värdet på nuvarande hem, räntor och typen av omvänd inteckning för. Det tillgängliga beloppet från en omvänd inteckning ökar när tiderna av personen och hemmet ökar.

Så det finns många aspekter på en omvänd inteckning – det är inte bara svart och vitt, det finns många gråzoner däremellan. Gör din hemläxa ordentligt om du vill få maximal nytta av den omvända inteckning. Kom också ihåg att det som fungerar för din vän kanske inte nödvändigtvis fungera för dig också.