göra bolåneinstitut konkurrerar om dina pengar

Välja en inteckning för ditt hem kan vara den viktigaste ekonomiska beslut du kommer att göra. Det är en skyldighet du tar många år och en liten skillnad i någon del av förhandlingarna kan göra stor skillnad i din månatliga betalningar.

Mortgage långivare vill att ditt företag så var inte rädd att förhandla. Gör din hemläxa och låt dem veta att du shoppa runt för bästa möjliga resultat. Ju mer du vet, desto bättre position du är i att pruta.

Det är dina pengar och värt ansträngningen. Sällan finns priser och villkor inristade i sten i förhandlingsprocessen scenen. Även en fjärdedel punkt bättre ränta erhålls kan spara hundratals eller tusentals dollar på lång sikt.

Börja med att få dina kreditupplysningar och kontrollera dem noga efter fel. Det finns tre grundläggande kreditupplysning företag och du bör kontrollera dem alla. Det uppskattas att minst 50% av kreditupplysningar innehåller felaktigheter. Om du inte kan få dem korrigerade du kan betala mer för ditt lån eller ännu värre förnekas.

Utbilda dig på skillnaden typer av lån. Det finns i princip två typer: konventionella och regeringen. Varje inteckning annat än FHA, är VA eller RHS (Rural bostadsförmedlingen) konventionell. Bestäm vilken som är bäst för dina behov.

Bolåneräntor fluktuera. Håll koll på dessa satser genom att titta på finansdepartementet marknaden och de övergripande marknadstrender. Bestäm vilken typ av priser olika bolåneinstitut erbjuder och jämföra. Men, titta på hela bilden, inklusive avgifter som. Långivare kan frångå vissa avgifter, men var försiktig de inte avstå från en och please på en annan.

Innan du kommer innan en långivare ställa dig några frågor och vara ärlig med svaren. Fråga hur länge du planerar att stanna i hemmet, är det den största månatliga utbetalningen du har råd, hur mycket är handpenningen och din inkomst vara stabil eller förväntar du dig att det ska skäras eller öka på kort sikt. Fråga även om lånet är assumable. Detta kan vara mycket viktigt om du planerar en flytt tidigt.

Om du inte vill söka efter en långivare själv en mäklare kan göra detta åt dig mot en avgift.
Kom ihåg, är han inte skyldig att hitta det bästa, bara en långivare. När du har en långivare du förhandla om villkoren själv. Var noga och fråga hur mäklaren kommer att kompenseras så att du inte fastnar med en oväntad utgift.

När du är nöjd och tror att du har förhandlat fram de bästa möjliga affär, har långivaren skriva ner alla kostnader och få en skriftlig inlåsning. Detta kommer att skydda dig från eventuella räntehöjningar medan lånet behandlas som kan vara långdragen. Om räntorna faller under processen detta skulle kunna fungera mot dig, men de flesta långivare kommer att arbeta med dig om detta händer.

Detta kan låta som en hel del arbete, och det är inte helt olikt att köpa en bil, men om du sparar pengar är ditt mål det är värt ansträngningen. Ju bättre kreditrisk du är och ju mer de tror att du vet mer villiga långivare är att konkurrera om ditt företag. När de tävlar du vinner.