göra avslutande kostnader så prisvärd som möjligt med en FHA lån

Många människor vill köpa ett hem utan mellan handpenning och avslutande kostnader många människor helt enkelt inte har råd att köpa ett hem. Det är något som har plågat branschen bostadslån i år, men när du har en FHA lån du kommer att finna att du kan betala väldigt lite för att komma in i ditt drömhus. Med ett lån som är försäkrad av Federal Housing Administration du har flera saker på din sida som gör processen att få till ett nytt hem mer överkomligt. När du tittar på denna typ av lån du kanske upptäcker att du kan spendera så lite som en månad eller två av hyran för att komma in i ditt nya hem, eller mindre!

kliva in i ditt nya hem kostnadseffektivt med en FHA lån

Med en FHA lån du kommer att upptäcka att du inte behöver betala så mycket i avslutande kostnader som du skulle göra om du stänger med en konventionell lån. Varför är detta? Det är enkelt, faktiskt. Med en FHA lån finns restriktioner och gränser för vilken typ av kostnader som kan läggas in i den avslutande kostnader. Vad detta betyder är att långivaren, inte mäklaren, och mäklaren har inte carte blanchera ta betalt för allting som de kan tänka på så att de kan tjäna mer pengar på ditt köp. Istället måste de hålla saker ärlig och legit och de restriktioner och begränsningar så att du bara betalar vad du är skyldig att betala, och ingenting mer. Dessa begränsningar kan hjälpa dig att minska stänga kostnader från de tiotusentals dollar för att bara två eller tre tusen dollar!

Förutom de begränsningar stängning kostnader, tillåter FHA även för säljaren att bidra så mycket som sex procent till låntagarna avslutande kostnader. Vad detta betyder är att om du arbetar med en säljare som verkligen vill sälja sina hem och de vill göra det så snabbt och smärtfritt som möjligt, kan de sparka in några av sina vinster och hjälpa dig att betala för avslutande kostnader. Så, om du hade stängning kostnader på $ 6500 och säljaren ville bidra sex procent av kostnaderna för en $ 100.000 hem de skulle betala $ 6000 av dina stänga kostnader så du skulle bara behöva betala $ 500 i avslutande kostnader. Många köpare kommer inte att bidra så mycket, men de kommer att erbjuda fyra eller fyra och en halv procent eller något sånt.

Vad är annorlunda med det här är att när du arbetar med en konventionell lån säljaren är begränsad till bidrar 3% till låntagarna avslutande kostnader. Du skulle bli förvånad över hur många säljare är villiga att bidra med mer än 3% till köparen när de kan, eftersom de bara vill få hem säljs och de vill göra med hela processen att sälja sina hem. Att kunna acceptera dessa bidrag på mer än 3% från säljaren kan bidra till att göra inköp av ett nytt hem betydligt mer överkomliga för den genomsnittliga hem köparen. Skillnaden mellan de tre och sex procent är $ 3000 och i slutet av dagen som är en massa pengar när du försöker att hålla kostnaderna för din FHA lån till ett minimum.