gör refinansiering beslutet

Om du är en husägare, tog du förmodligen ut din ursprungliga hem lån under lite stress med tanke på behovet att finansiera köpet innan spärrade stängd. Nu när du är i fastigheten, kan refinansiering vara ett smart beslut.

Låt oss börja med det enkla grejer. Vad refinansiering? Det är helt enkelt att ersätta din nuvarande bostadslån med ytterligare en inteckning. Tanken är naturligtvis är att skräddarsy andra inteckning på ett sådant sätt att det ger en ekonomisk fördel för dig. I de flesta fall innebär detta att få ett lån som har en lägre ränta. Det kan också innebära ett lån som har en lägre månatlig betalning eller kortare sikt. De närmare detaljerna är beroende på vad du är ute efter. Eftersom du inte är under press att möta ett slutdatum på ett köp, kan du ta din tid att shoppa för den perfekta lånet och gå igenom ansökningsprocessen med ett minimum av stress.

Den verkliga frågan är om man verkligen ska refinansiera eller inte? Svaret är mycket beroende på din specifika situation. Frågor som kan gå in i beslutet kan omfatta den tid du tänker vara kvar i hemmet, oavsett om du har en justerbar eller fast ränta lån, din kredit och så vidare. Låt oss ta en titt på ett par scenarier.

Timing är ofta en fråga de flesta människor misslyckas med att tänka på när man beslutar att refinansiera. Närmare bestämt är frågan hur länge du räknar med att stanna kvar i fastigheten. Om du tänker flytta på ett år, det nästan aldrig vettigt att refinansiera. Varför? Nå, kommer de besparingar du kommer att vinna i den ränta eller lägre månadsbetalning kan överskuggas av de kostnader du måste betala för refinansiering. Ja, du kommer att behöva betala avgifter för originering, bedömningar och så vidare.

En andra fråga att överväga är stabilitet. Låt oss anta att din ursprungliga lånet är en fast ränta inteckning på 6,5 procent. Du överväger att refinansiera till en justerbar ränta inteckning på 6,0 procent. Halv procent kan du spara mycket pengar över lånets löptid, men hur är stabiliteten? Räntorna är fortfarande mycket låg i ett historiskt perspektiv. Så småningom kommer de att gå upp. När de gör det, kommer räntan och månadskostnaden förblir desamma på din nuvarande fast inteckning, men det kommer att gå upp en något ny justerbar ränta inteckning. Så, ska du hålla fast vid den fasta? Det finns inget rätt svar. Det är ditt beslut, men bara ta upp frågan om stabilitet beaktas.

Vid slutet av dagen, många människor refinansiera sina ursprungliga bostadslån utan att det mycket tanke. Det finns ingen absolut anledning att inte refinansiera, men se till att du tar dessa frågor i beaktande när du gör ditt beslut.