gör det själv lån modifiering

De lagar och riktlinjer förändras för att göra lån ändringar enklare för villaägare. Inte mer än ett år sedan ordet “ändring” lät skrämmande och komplicerat. Villaägare hade bara hört talas om dessa ord från advokater eller förlust företag lindring. Även om de ibland kan vara till hjälp om din situation är komplicerad (eller om du inte har lite tid att investera), många gånger är det helt enkelt inte nödvändigt att spendera tusentals hyra en professionell. Lite kunskap från ett bra gör det själv guide är allt du behöver.

När bankerna börjar förändras och anpassa sig till den situation som husägare nu står inför, de lär sig att anamma begreppet (och villighet) att erbjuda lån ändringar till sina kunder. Faktum är att många banker föredrar du inte använder modifiering företag alls. Chase, en av de största bankerna, är ett exempel på detta. När du ringer deras huvudsakliga inteckning kundnummer hjälp, de har ett utgående meddelande “varning för användning av 3: e part modifiering tjänster”. Meddelandet går på säger att de inte tar ut pengar för att slutföra en ändring och det är inte nödvändigt att använda en tredje part tjänst att hjälpa till med en “. Kom ihåg, professionella tjänster inte faktiskt utför lån ändringar, de sätter bara din information tillsammans och presentera den till banken. Ytterst är det beslut som fattas av din nuvarande långivande institutet. Men jag skulle föreslå att inte tala med din bank tills du har gjort en del efterforskningar på egen hand eftersom godkännandeprocessen kräver vissa kvalifikationer.

Med bara lite kunskap, en del förstår av vad banker letar efter, och ett par timmars tid du kan göra ett lån modifiering själv. För det mesta, det finns tre huvudsakliga överväganden när förbereder din egen modifikation:
1) Att skriva en detaljerad umbäranden brev som förklarar att banken omständigheterna bakom varför du begär en ändring.

2) Förbereda en månatlig ekonomisk budget beskriver dina inkommande, kostnader och hur pengarna disponeras varje månad.

3) Förstå skuld till formel som bankerna använder så att du kan maximera din potential för att kvalificera för lägsta möjliga inteckning betalning.

Med lite hjälp från en gör-det-själv-kit, kommer du att kunna förbereda en svårigheter brev, konstruera en kvalificerad månadsbudget, och viktigast förstå syftet med bankens skuld till inkomst (DTI) Ratio. När du förstår processen och de krav, kommer du att kunna utarbeta ett förslag till din långivare som inte bara kommer att öka dina chanser att få ett godkännande, men maximera din betalning reduktion samtidigt.
Det är inte nödvändigt att betala $ 1,000 s till ett företag för något som lätt kan fyllas på egen hand. Med hjälp av en steg för steg Gör-det-själv-guide, är det mycket möjligt att minska din inteckning betalning med 30% eller mer — för gratis! Detta är en once-in-a-lifetime chans som bankerna har aldrig varit så flexibla som de är nu. Vänta inte, dra nytta av denna fantastiska möjlighet. Do It Yourself Loan Modification