gör det själv förlust lindring

Om du står inför hemma avskärmning, har du säkert läst eller hört att man kan stoppa avskärmning eller undvika utestängning med förlust lindring. Du har också läst eller hört talas om “specialister förlust lindring”, men du vill veta om att göra det själv förlust lindring.

I grund och botten, “förlust lindring” är en term som används av bolåneinstitut för att hänvisa till sina avdelningar som hanterar brottsligt lån och att försöka minska de förluster som långivare kan lida till följd av ett brottsligt lån. Uttrycket “förlust lindring” har vänts till också hänvisa till personer eller företag som försöker hjälpa människor att sluta avskärmning eller undvika utestängning.

Du kanske undrar varför skulle du vilja hjälpa en inteckning långivare minska sina förluster? Jo, genom att hjälpa din långivare minska sina förluster, kan din långivare hjälper dig stoppa avskärmning eller undvika utestängning. Tvärtemot vad många tror, ??vill hem långivare inte ditt hem. De vill att deras inteckningar betalas. De flesta hem långivare kommer att försöka arbeta med låntagare att undvika utestängning och hålla sina bolån.

Så, kan precis vad du gör som en del av en gör det själv förlust lindring process?

Först måste du prata med din bolåneinstitutet eftersom din långivare kan ha program som hjälper dig. Din långivare kan vara villiga att fördröja en betalning eller ens flytta en betalning så att betalningen är inte förrän i slutet av dina amorteringar. Din långivare kan vara villiga att ändra din inteckning för att sänka din månatliga betalningar. Din inteckning långivare har alternativ så länge du samtycker till alternativen.

Andra kan du ge förslag till din inteckning långivare. Om du vill behålla ditt hem, måste du visa din långivare hur du kommer att betala dem. Till exempel, om du kommer att få en viss summa pengar från en viss källa och bara behöver tid för att få pengar, kan du be din bolåneinstitutet att fördröja avskärmning fram till det datum som du kommer att ha pengar. Observera att om du gör detta och din långivare går med, men du behöver inte betala dina lån långivare när du gick med på att betala, kommer din långivare aldrig att tro dig igen och din långivare kommer aldrig att fördröja avskärmning igen.

Om du inte är angelägen om att hålla ditt hus, kan du föreslå en “kort försäljning” till din inteckning långivare. En kort försäljning är när du har en köpare till ditt hem, men köparen betalar inte ett tillräckligt stort belopp för att betala av ditt befintliga hem inteckning. Vissa hem långivare kommer att godkänna en kort försäljning och tar mindre än det belopp som skulden på sina lån så att de kan undvika kostnader och kostnader för avskärmning och återförsäljning av ditt hem.

Ett annat förslag som du kan göra är en handling i stället för avskärmning där du erbjuder att ge ditt hus till ditt hem långivare i utbyte mot din långivare avbryter och tillfredsställa din inteckning.

Som ni kan se, göra det själv förlust lindring är om dig och din långivare arbetar tillsammans för att lösa ett brottsligt inteckning problem. Om du kan hjälpa din bolåneinstitutet minska sina förluster och stoppa avskärmning eller undvika utestängning, då det är en win win situation.

Detta är allmän information och inte juridisk rådgivning. Om du behöver specifik information eller har frågor av något slag, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.