gör det i inteckning industrin

Nu är mycket utmanande tider för Mortgage Brokers.

En av de viktigaste faktorerna till överleva på denna marknad inte lyssnar på alla media och “dåliga nyheter.” En hel del av informationen är inte baserad på fakta och som skall förmedlas av människor som inte vet vad de talar om. I själva verket var jag bläddra igenom TV-stationerna i går kväll och jag såg en kvinna som ger råd för kredit och ekonomisk förvaltning på TV. Hon sa att du behöver minst en 750 FICO, hela inkomsten avslöjande och pengar i att köpa ett hem. Hon är en respekterad tv-personlighet och hon berättade Amerika att du behöver ett 750 FICO och pengar i att köpa ett hem, att 100 är sant men resten är totalt skräp.

Som vi som mäklare vet, det finns 100 finansiering program under egna proprietära namn som “Gain” “Champ” eller “Flex100.” Just nu en hel del långivare kommer att gå ner till 620 med 100, och det talas om LTV höjs till 100 finansiering. De som lever med svärd, dö genom svärd … det var media som skapade panik flera år sedan att vi alla nytta av. Den kallades “Refi Boom.” Medierna skapade en verklig känsla av brådska att refinansiera innan det var för sent. Nu upplever vi en annan känsla av brådska i vår bransch som får näring av media. Tyvärr detta inte hjälper vår verksamhet.

Nu nästa viktiga punkt här är att fortsätta att marknadsföra ditt företag och få möjligheter som aldrig förr. Om du lyssnar till media och dina kolleger mäklare du kan gå in i apati och sluta marknadsföra. Det är det värsta du kan göra. Faktum är att jag slutar umgås med och prata med mäklare och fastighetsmäklare som är ständigt negativ. Du måste vara ständigt prata med folk, dela ut kort, ringa samtal, oavsett vad du behöver göra för att hålla verksamheten igång. Jag måste erkänna, jag har fallit offer för alla dåliga nyheter och stoppade på mig min hatt få utsikterna för mitt eget företag. Jag kommer inte göra det igen!

Den andra objekt som hjälper dig att stanna kvar i verksamheten under en lång stund är att vara vaksam för bedrägeri. Se till att du kontrollera och verifiera alla uppgifter om ansökan är korrekt. Om en låntagare väljer att använda anges, inte verifierade inkomster leta upp sitt yrke på linjen och se till deras angivna inkomsten är rimligt för yrket. Dessutom har jag mina låntagare underteckna en frisättning anger de faktiskt gör vad de har sagt och de har uppgett alla sina skulder.

Om du arbetar med investerare måste du lämna alla fastigheter de äger. Du behöver lämna ut fastigheter som ägs om det dyker upp på deras kreditupplysning. Kom också ihåg att en primär bostad är ägare ockuperade och ägaren kan bara ockupera ett hem. Var inte rädd för att säga “nej” till en klient. Särskilt om du inte är bekväm med lånet.

miles förlust
Florida licensierad inteckning mäklare