gör bankerna producera din anteckning för att utestänga

En av försvar till utestängning som blir allt vanligare är det så kallade “producera not” strategin. Flera fall har kastats ut när banken inte har kunnat bevisa att det äger lånet och kan visa den ursprungliga anteckningen. Utan att ha besittning av den ursprungliga anteckningen och att kunna producera det för husägare kontroll, kan en avskärmning förklaras ogiltig.

För villaägare att använda detta försvar, är det dock viktigt att de sätter ihop all information de behöver och gör önskad mängd forskning. Inte varje domstol ser vänligt på låntagarna höjer detta försvar om det inte finns någon legitim grund för det. Villaägare försvarar sig redan ses som mer av ett irritationsmoment än något, så de bör göra sitt bästa för att förbereda sig för denna typ av försvar.

Den första frågan husägare kanske vill fråga är om en kopia av inteckning eller notera är redan ansluten till klagomålet. Detta kan vara en bra utgångspunkt för att avgöra om banken även har tillgång till den ursprungliga anmärkning, även om en kopia är inte definitiva beviset på att äga anteckningen. Bankerna kan bifoga en kopia, som erhållits från en tidigare ägare av lånet, men inte har faktisk besittning av originalet.

Låntagare kanske också vill forskning om bifoga en kopia av inteckning eller not krävs i deras tillstånd. Civil regler domstol förfarande skulle vara lämpligt att hitta denna information, och kan spara husägare en hel del tid om staten inte kräver det exemplar som skall bifogas. Villaägare kan fortfarande ha rätt att kräva att inspektera den ursprungliga notera, dock så att försvaret inte är helt värdelös om en kopia inte behövs.

Dessutom bör husägare titta i avskärmning klagomålet för eventuella sanningsförsäkringar från långivaren för det ursprungliga anmärkning. Till exempel, kan inteckning företaget inkludera ett intyg om att de kopior av anteckningarna är sanna och korrekta representationer av originalet. En annan utsaga kan konstatera att banken är i besittning av den ursprungliga anmärkning och inteckning. Om dessa är närvarande, kan husägare vill begära att den ursprungliga anmärkning framställas för sin inspektion.

Slutligen bör husägare undersöka begära den ursprungliga inteckningen och notera att ingå i rättegången pappersarbete för sina kontroller. Detta kan vanligen göras genom upptäckten processen, där husägare begära andra relevanta handlingar och försöker få raka svar av banken angående inteckning och avskärmning processen. Som andra dokument begärs (som betalning historier), kan den ursprungliga anmärkning begäras att produceras.

Om banken inte ger den ursprungliga tonen för husägare inspektion, kan ärendet avvisas på denna grund enbart. Naturligtvis bör låntagare rådgöra med behörig jurist för att ta reda på mer av denna information och hur den kan användas på lämpligt sätt i sitt tillstånd, men denna nya strategi för att försvara avskärmning används med mer regelbundenhet på grund av oförmågan av bankerna att hålla noggrann register över den ursprungliga anteckningen.