goda skäl för att få det remortgage.

Nästan hälften av alla låneansökningar är för remortgages. Om du funderar på remortgaging ditt bostadslån, här är några saker du kan göra för att bli redo:

Ett. Kontrollera de aktuella räntor.

Traditionell visdom säger att du ska remortgage ditt hem om räntan sjunker minst två procentenheter lägre än din nuvarande ränta.

Men om den aktuella räntan är endast 1% eller 1,5% mindre än din nuvarande ränta, kan du ändå spara pengar på sikt av din inteckning. Du vill att din ränta att gå ner med minst 5/8%, eller du kommer inte att spara tillräckligt med pengar för att vara värt kostnaden för remortgaging.

2. Fundera på hur länge du planerar att stanna i ditt hem.

Räntan är inte det enda faktor som du bör tänka på när man beslutar om att gå till en remortgage.

Du måste också tänka på är hur länge du planerar att stanna i ditt hem. Du måste stanna kvar tillräckligt länge för att täcka kostnaderna för remortgaging.

Om din nya räntan är 1,5% mindre än din nuvarande ränta, behöver du vanligtvis att stanna i ditt hem mer än tre år att göra remortgage värt avgifterna.

Tre. Kontrollera din kreditvärdighet.

Kontrollera din kreditvärdighet innan du fyller i alla låneansökningar. Om det finns några problem med din kredit, kan du ta lite tid att fixa dem innan du fortsätter. Detta gäller särskilt om det finns out-of-date eller felaktiga uppgifter om din kredit rapport.

Det är lite av en knepig att skicka ut breven och hålla uppe korrespondens, men om någon skulle säga att de skulle ge dig en grand att göra det (dvs det belopp du kan spara med en bättre affär), skulle du göra det!

4. Kontrollera värdet på ditt hem.

Du måste ha ditt hem bedömas. Men för nu, bara kolla försäljningspriset för liknande bostäder i ditt område. Har värdet av ditt hem gått upp eller ner sedan du köpte den?

Fem. Bestäm om du vill använda det egna kapitalet i ditt hem för att få kontanter.

Om värdet på ditt hem har gått upp, kan du remortgage för ett högre belopp än vad du är skyldig, och få kontanter för skolan, semester, hem förbättringar, eller att starta ett nytt företag.

För mig själv, skulle jag bara använda sådana pengar för att ställa upp något som skulle tjäna pengar, eller för att finansiera ett barns utbildning, det är mycket bättre för din sinnesfrid att ha låga månatliga utgifterna än en fancy semester eller bil.

6. Kontrollera att du har pengar för att täcka refinansieringskostnaderna.

Du kommer att ha samma avgifter och kostnader som du gjorde när du först köpte ditt hem, inklusive ett hem bedömning, avsluta kostnader och andra avgifter som. Vidare, medan du kanske kan remortgage med inga poäng eller kostnader stängning, kan din ränta bli högre. Och det finns ingen anledning att remortgage om du ska sluta med en högre ränta!

7. Prata med långivare.

Du bör prata med flera långivare för att se vad de nuvarande räntorna är och hur mycket pengar du kommer att behöva. Sedan räkna ut vad din nya betalning skulle vara om du remortgaged och hur lång tid det skulle ta för att täcka kostnaderna.

8. Ställ din inteckning sikt.

När du remortgage, kan du passa på att ändra din inteckning sikt. Kanske du tog ursprungligen ut ett 15-årigt lån, men vill remortgage till ett längre lån sikt så att du kan få mer pengar varje månad. Eller (mycket bättre) kanske du vill minska din inteckning sikt från 30 år till 15 eller ens 10, och få din inteckning lönat snabbare. Skulle inte det vara trevligt?