goda möjligheter för fastighetsinvesterare

Långivare kämpar för att hålla jämna steg med en oväntad ökning av ansökningar från människor som har flytt aktiemarknaden i säkerheten för egendom, med så länge som en månad för att godkänna lån, vilket har lett till vissa köpare saknas likviddag. Förändringar i utlåningen kriterium bidrar också till eftersläpningen, förutom första bostadsköpare försöker reda ut deras pappersarbete. Bankerna tvingas lägga personalen att divisionerna inteckning bearbetning, som de hade tidigare drivits ned.

Lägga till komplexiteten är de senaste ändringarna till australiensiska pensionsrätter lagar, som gör pensionskassor att låna under vissa omständigheter. Super fonder kan nu låna mot fastigheter som är under låt ut. Men utlåningen kriterier för självförvaltade pensionskassor fortfarande retts ut av vissa banker.

Även själv lyckades super medel kan nu låna mer mot egendom, är de inte tillåtna att komma in negativt utväxling. Följaktligen, med tanke på att räntorna är ungefär en och två tredjedelar gånger netto hyra avkastning, eget kapital på ca 50% kommer att vara nödvändiga för att låna pengar för att köpa egendom genom din self-managed pensionskassa.

Sammantaget är antalet inteckningar i Australien ökar, trots den globala lågkonjunkturen. De senaste ABS-siffror visar att den genomsnittliga bostadslånet i västra Australien hoppade av över $ 30.000 under det senaste året till $ 264.800.

Det finns fortfarande några prisvärda fastigheter i de stora huvudstäderna, och många av dessa är att snappas upp av hyresvärdar. Försiktiga hyresvärdar inte utsikt de vinster som kan göras genom att hyra äldre lägenheter och de kortsiktiga vinster som kan göras genom att fastställa dem och sälja dem vidare.

Som en hel del fastigheter är till salu just nu, är rabatter börjar bli normen. Investerare har knäppa upp dem, renovera dem för ett billigt pris, och sälja dem med vinst.

Investerare som renoverar dessa äldre stil lägenheter kan uppnå betydande ökningar i veckovisa hyror och detta innebär att en inteckning tas i fråga om hyresfastigheter snabbt kan återbetalas.

Det är även möjligt att köpa billigt i områden där det finns en stor mängd inteckning stress. Till exempel sitter Sydney Bankstown i federal väljarkår av Blaxland, erkänt ett område som har en av de högsta nivåerna av inteckning standard i nationen. Flera hundra familjer förlorade sina hem i området på grund av inteckning stressen förra året.

När färre människor har möjlighet att köpa sitt eget hem, det är högre efterfrågan på hyresbostäder, vilket innebär bättre avkastning för investerarna. Investerarna förblir försiktiga på aktiemarknaden, och med fastighetsmarknaden som ger god avkastning till investerare, har de återvände i kraft till den marknaden. Om du funderar på att komma in i fastighetsinvesteringar, tala med en Brisbane inteckning mäklare om dina alternativ.