goda bolåneräntor

Rabatt poäng är förutbetalda räntor som används för att sänka ett bolåneräntan. De är avdragsgilla, och kan hjälpa till att sänka din månatliga betalningar. En rabatt punkt motsvarar 1% av din inteckning lånebeloppet.
Till exempel:
Köpeskillingen $ 200.000
handpenning $ 40.000
Lånebelopp 160.000 $
Rabatt poäng 1% eller $ 1600 i ditt bolån belopp.

Rabatt poäng kan sänka din boränta med 0,5% för varje betald punkten.
Varje långivare är annorlunda, och kan bara sänka din boränta med 0,25 till 0,375%.
Om din nuvarande inteckning ränta var 6,5%, och du betalat en rabatt punkt, då din kurs kan gå så lågt som 6,125 till 6,25%. Genom att sänka din hastighet, kommer du också att sänka din månatliga inteckning betalning. Den ena gången stängning kostnad blir 1.600, och kommer att återvinnas mellan 3-4 år. Sättet att beräkna detta är att subtrahera högre inteckning betalning från det nya betalningssystemet, och dela det med 1.600.

Uppläggningsavgifter fungerar på samma sätt som rabatt poäng gör. En punkt motsvarar 1% av lånebeloppet. Uppläggningsavgifter Sänk inte din ränta inteckning intresse. Uppläggningsavgifter betalas av låntagaren till banken, långivaren, och / eller inteckning mäklare. Detta är en gemensam avgift på en HUD-1 Settlement Statement. Denna avgift är associerad med “ursprung” ditt bolån.

Den kontanta rabatten betalas ut till en långivare för att sälja en högre ränta än den grossist nominella räntan kallas ränteskillnaden Premium (YSP). Om en låntagare inte är villig att betala originering avgifter eller poäng rabatt, då inteckning räntan höjs för att återfå de förlorade intäkterna. Dessutom, om låntagaren inte kan betala avsluta kostnader, kan långivaren höja räntan för att balansera inkomster som gjorts. En originering avgift kan tas ut med stängning kostnad, och hastigheten kan höjas för att skapa mer intäkter. Detta kallas “laddning i fronten, och laddning i ryggen”.

Den 3: e part avgifter som titel avgifter, titel försäkring, advokat / depositionsavtal, utvärdering, etc. kan alla påverka en effektiv ränta på en inteckning ränta. Många långivare do not inkluderar alla avgifter, och det är därför APR kan vara annorlunda med samma siffror på en god tro uppskattning. Om en långivare laddas mer avgifter / poäng, kan det leda till en högre april

Aktuella bolåneräntor visas på Freddie Mac: s hemsida. Det uppdaterar sin hemsida varje vecka med priser från verkliga avslutningar. De visar också den genomsnittliga avgiften / punkter som betalas på en 30yr fast inteckning och en 15yr fast inteckning.
Låt dig inte luras av olika “reklam” webbplatser som inte kontrollerar annonserna främjas av sina långivare. Många långivare underskred sina priser för att dra låntagarna, men många av dessa låntagare inte kvalificerar igenom deras villkor.
Freddie Mac: s hemsida

Den genomsnittliga intäkten gjord i en inteckning transaktion är ca 2,5% av de totala originering avgifter, punkter rabatt, och YSP. Vissa långivare kan ta ut mer, men det är fortfarande förhandlingsbart. Bolåneinstitut och banker är inte skyldigt att offentliggöra YSP. Du ser normalt räntan med originering avgifter och / eller punkter rabatt. Inteckning mäklare är skyldiga att visa YSP, och beskrivs på en ärlig uppskattning och HUD-1 uttalande. På grund av högre omkostnader, kan en inteckning långivare och bank ut mycket mer avgifter än inteckning mäklare.