globala fastighetsmarknaden mogen för investeringar

Franklin D. Roosevelt sa en gång, “Fastigheter kan inte försvinner eller blir stulen, det kan inte heller föras bort. Köpt med sunt förnuft, betalas i sin helhet och lyckades med skälig omsorg, det handlar om den säkraste investeringen i världen “.

Detta råd har motiverat många att investera i fastigheter eftersom det anses vara en solid, pålitlig och tillförlitlig livstid investering. Många britter, genom lyckade investeringar i fast egendom i utlandet, har kommit för att njuta av ökat ekonomiskt oberoende. Sådana investeringar var en gång tänkt som en “bevara den rika” men lättare tillgång till krediter får många att börja smått och bygga framgångsrika portföljer fastighetsinvesteringar utomlands.

Portugal, Frankrike, Spanien och USA har länge varit hotspots för många britter som söker ett fritidshus eller en lukrativ ekonomisk investering. Den UKs partcipation på denna marknad, men avtar till följd av kreditkrisen, vilket gör det svårt för många köpare att få en internationell intecknad fastighet finansiera affären.

I Portugal, en topp tio resmål för brittiska egendom investeringar, utveckling och utredningar fortsätter i stadig takt, men brittiska partcipation har dämpats sedan i september. The Times rapporterar att brittiska investerare och enskilda köpare är “vänta längre innan de tar steget”. Men detta har inte hindrat Portugisiska utveckling. Det finns för närvarande 15 projekt under uppbyggnad med flera andra förväntas inledas inom kort. Just nu är investeringar i portugisiska egendom kommer främst från Ryssland, Holland och Skandinavien.

Italien har alltid varit en favorit för fastighetsinvesteringar samt. Landets nya premiärminister, Silvio Berlusconi, har meddelat att han har för avsikt att komma igenom på sin kampanj löfte att avskaffa landets främsta fastighetsskatt. Detta skulle sannolikt förbättra Italiens klimat fastighetsinvesteringar. Linda Travella av italiensk egendom agenter Casa Travella uppgav att “När människor ser att köpa utomlands de sällan tar hänsyn till sådana saker som reavinstskatt och arvsskatt”. Dessa kan göra en stor skillnad i det långsiktiga värdet av deras investeringsbolag. I Italien, efter fem års ägande, skulle ägaren inte längre tas ut reavinstskatt på deras egendom. Detta gör landet moget för utländska investeringar i fast egendom, menar hon.

Trenden fortsätter i Karibien samt där utvecklingsprojekt och investeringar fortsätter stadigt. Som anges i Global Property Guide förra månaden, “Försvagningen av den amerikanska dollarn mot de större valutorna, såsom det brittiska pundet och euron, har gjort Karibien fastigheter mer attraktiva ur ett europeiskt perspektiv”. Länder som är kopplade till den amerikanska dollarn blir mycket billigare, så att europeiska köpare att komma prime strandtomt till betydligt lägre priser. Medan priserna fortfarande kan anses vara hög för många, den Guide fortsätter, “Caribbean fastigheter är nu betydligt billigare än kustnära fastigheter i Medelhavsområdet Europa”.

Den globala fastighetsmarknaden blir mycket billigare i spåren av den ekonomiska och politiska förändringar. Huruvida den brittiska ekonomin kommer att tillåta invånarna att dra nytta av dessa förändringar återstår att se.