Georgia inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Georgien

Kanske du, Aore köpa din första hem i Georgien, eller kanske du, Aore flyttar till Georgien från en annan stat. Hursomhelst, det, aos viktigt att du utbilda dig på Georgia bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du, Äôll behöver veta innan du köper ett hem i Georgien:

Medianvärdet priset på ett hem i Georgien är $ 111.200, och hem i Georgien uppskattar till mindre än hälften av takten i den genomsnittliga nationella hemmet uppskattning. Graden av jobbtillväxten i Georgien är långt under det nationella genomsnittet. I själva verket, inkomstnivåerna i många delar av Georgien är för låga för att köpa en median-från hem med en konventionell lån.

Genomsnittliga räntan på bolån i Georgien är bara 0,01% högre än det nationella genomsnittet ränta. Huspriserna i Georgien kan variera kraftigt mellan postnummer. Till exempel i sommaren 2005, var medianvärdet priset för en bostad i Snellville, Georgia, $ 148.000, men var medianvärdet priset för en bostad i Buckhead, Georgia, $ 450.000.

Georgien har de strängaste lagarna bolån i alla 50 stater. Den Georgia Fair Utlåning lagen förbjuder finansiering av kreditförsäkring och skuldavskrivning täckning och begränsar både sent och payoff avgifter. Georgien ställer begränsningar på alla bostadslån i motsats till dyra lån bestämmelser i andra stater med liknande anti-aggressiv utlåning program.

Georgia, erbjuder AOS topplån Program handpenning vid 0% ränta till poliser, brandmän, lärare och vårdpersonal. Georgien har också en Fair Housing lag som förbjuder inteckning diskriminering mot någon på grund av ras, hudfärg, kön, religion, familjär status eller nationellt ursprung.