georgia husköpare nu kan övervinna tidigare dåliga krediter med nya FHA loan_

Om du har överväger att köpa ett hem, men du har kredit problem, kan de senaste ändringarna i riktlinjerna för FHA lån ger svaret på dina problem. FHA lån är egentligen inte ett nytt program, men riktlinjerna har reviderats så mycket under de senaste åren att fastighetsmäklaren eller säljare som du försöker att arbeta med förmodligen inte kommer att känna igen programmet längre.

Initialerna” FHA” står för Federal Housing Administration. FHA är en del av Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD). När du ser HUD bostäder till salu, de är avskärmad hem som finansierats med lån som garanteras av FHA.

Programmet inrättades 1934 som en del av National Housing Act med uppdraget att utöka krediter och hem möjligheter ägande för låntagare som kan ha haft kredit problem, har en begränsad kredit historia, eller vars räkningar tar upp en större andel av sin totala inkomst än normalt tillåtet på konventionella lån. FHA programmet uppnår detta mål genom att erbjuda försäkringar som kommer att betala av lånet om låntagaren defaults. På grund av en garanti för FHA inteckning försäkring, kan långivaren ta mer risk godkännande inteckningar för låntagare som inte skulle passa in i konventionella låneprogram. FHA lån riktlinjer har utformats kring behoven hos första gången bostad, men programmet kan också användas för ett köp eller refinansiera av alla låntagare som inte redan har en enastående FHA. Standarden FHA lån endast tillåtet för självägda bostäder och inte för att köpa förvaltningsfastigheter.

Många fastighetsmäklare och säljare är tveksamma till att rekommendera att någon använder en FHA lån eftersom de har hört skräckhistorier om byråkratin. Förr i tiden var de FHA riktlinjer mycket strängare på fastigheten och orsakade säljaren att få betala högre avgifter än ett vanligt lån. Använda en FHA försäkrade lån ofta orsakade stängning som måste skjutas samtidigt argumentera över till synes fåniga byråkratiska frågor. Emellertid har denna byråkrati har nästan helt avslöjad under de senaste åren. Om du har en agent eller säljare som är ovilliga att acceptera ett erbjudande som omfattar FHA finansiering, här är några av fördelarna:

* Låg handpenning. Typiskt 3% av köpeskillingen och fonder gåva är tillåtna för hela handpenningen, avsluta kostnader och förutbetalda poster. Dessa gåva fonder kan komma ideella stiftelser med enkla krav som berättigar.

* Säljaren betalda avgifter för avslutande kostnader och förutbetalda kostnader tillåts upp till 6% av köpeskillingen. Detta innebär att en köpare kan förhandla om villkoren, som kommer att resultera i att behöva ta absolut inga pengar till stängning!

* Låntagaren inte behöver ha några ekonomiska reserver. Du kan kvalificera sig för en FHA försäkrade lån med $ 0 in din kontroll eller sparkonto!

* Nya FHA bedömning reformen eliminerat behovet av mindre kosmetiska reparationer av fastigheten innan stängning. Programmet tillåter nu” som är” bedömningar och inte längre kräver automatiska kontroller för termiter, bra eller septisk. Dessa förhållanden var en del av den byråkrati som förvärrades säljare och agenter så mycket i det förflutna.

* Inga minimum kredit värdering. Det finns en automatiserad underwriting system som kallas FHA Total Scorecard. Om detta system godkänner ditt lån, det finns inga ytterligare krav för att förklara dåliga krediter, betala av samlingar konton eller träffa en inställd skuld till tal.

* Om den automatiska underwriting systemet inte godkänner ditt lån, kan lånet kan meddelas manuellt och garant ges frihet att använda sunt förnuft i beslutet att godkänna lånet. Den garant ofta inte denna möjlighet på konventionella lån där de inte tillåts att åsidosätta den automatiska beslut.

* Inga förskottsbetalning påföljder. Många lån till låntagare med kredit problem har betydande påföljder för att betala lånet av inom de första 3-5 åren. Dessa sanktioner förhindrar refinansiering för en lägre skattesats eller för skuldkonsolidering. FHA lån har ingen förskottsbetalning straff. Som en sakfråga, FHA lån möjliggör ett program som heter strömlinjeformad refinansiering. Så länge du gör din inteckning betalningar i tid, kan du refinansiera om räntorna går ner utan att behöva producera alla dina kvalificerade dokumentation igen.

Alla dessa faktorer gynnar både köpare och säljare. Utan detta program, skulle marknaden för säljarens hem sänkas kraftigt. Med FHA försäkring, kan potentiella husköpare som inte kan få godkänt för en konventionell lån får en inteckning med samma ränta som en låntagare med perfekt kredit och en låg skuld till tal! Och de kan köpa hem utan pengar på fickan!