genomsnittliga boräntorna kommer att bli intressant i sommar

Genomsnittlig bolåneräntor var hela kartan i slutet av maj och början av juni. När 10 år statskassan ränta slår precis under 4% såg vi en kraftig sell off och övergripande räntorna dras tillbaka också. Vi har sett en gradvis övergång i sidled till ner under de senaste veckorna, men det är sannolikt att förändras mycket snart. Den 10 år samt 30 år fast ränta inteckning är både längst ner på sin uppåtgående trend kanaler så vi sannolikt att se en ökad volatilitet och totalt sett.

Detta är inte goda nyheter för alla som har en önskan att köpa ett nytt hem eller refinansiera sina nuvarande. Om du har suttit på staketet väntar priserna att gå under 5%, kan det vara dags att gå vidare och göra flytten. Om du väntar tills slutet av sommaren, det finns en god chans att du kommer att titta på övergripande nivåer kring 6%. Det kan betyda flera hundra dollar i månaden skillnad i din inteckning betalning.

I slutändan vet vi inte den trenden kanalen bryts på nedsidan, men vad vi vet är att det har skett en enorm sälja av under 10 år Treasury takt. När det finns en uppdelning av trenden kanal, är det oftast efter en svag studs, inte efter en enorm sälja. Med detta sagt, kan nu vara den bästa tiden att gå efter det hem lån ändring om du har haft ekonomiska problem och du behöver ditt bolån modifieras.