går för en köp låta inteckning vettigt även idag

Dagen Lehman Brothers gick under, det lät formellt i början av svåra tider för inteckning företag. Även de skiljelinjer var uppenbar eftersom sub-prime-krisen hade skakat finansmarknaderna förra året, verkar denna händelse har lånat ett fruktansvärt slag mot bolånemarknaden.

Men är det verkligen så? Är inte detta bara en tillfällig förlust av förtroende på marknaden? Ha Asset Finance och köpa låta inteckning erbjudanden för behjärtansvärda låntagare avdunstat helt?

Svaret är ett stort NEJ!

Inteckning är i huvudsak en betydande affär för långivarna och den nuvarande krisen beror inte på att affärsmodellen är dåligt. Det är främst på grund av över aggressiva investeringar i icke-meriterade låntagare. Så förr eller senare långivare kommer att börja betala ut lån och inteckningar igen med förhoppningsvis en stor skillnad – urvalskriterierna för låntagarna kommer att bli tuffare och mer reglerad.

Så vad betyder detta för låntagarna? Det innebär att dagarna av vårdslös köp och spekulationer är över och man bör leta efter långsiktiga vinster mån fastighetsinvesteringar är berörda. Det finns inga problem i långsiktiga utsikterna eftersom människor alltid kommer att behöva kvalitet bostäder, kontor.

Under dessa omständigheter, gör buy-to-let inteckning alternativ vettigt eftersom det här alternativet skapas en tillgång som kommer att öka i värde över tiden förutom att generera en stadig inkomstkälla som kommer att bidra återbetala inteckning omgångar i sinom tid.

Långivare är väl medvetna om detta faktum så buy-to-let inteckning erbjudanden är fortfarande tillgängliga för låntagare som har solida ekonomi och god kreditvärdighet. Investera nu i denna sektor gör ännu mer meningsfullt eftersom fastighetspriserna har rört botten och goda egenskaper är tillgängliga till mycket nedsatta priser i bra områden. Men innan du hoppar på buy-to-let tåget här är några fakta du bör alltid ha i åtanke.

Gör ordentlig forskning

Det kommer att bli ett långsiktigt åtagande så göra grundlig forskning om marknaden, egendom och långivaren innan du ansöker om inteckning. Detta är viktigt eftersom det finns fastigheter galore till sänkta priser och med noggrann överläggning du kan få en mycket bra egenskap till mycket lägre priser som kommer att hämta dig fantastiska avkastning på medellång till lång sikt.

Vad gäller marknaden, om du är en nykomling gör dig medveten om alla de fallgropar och möjligheter inneboende i buy-to-let marknaden. Detta kommer att hjälpa dig att hantera egendom och inteckning på ett bättre sätt.

Sist men inte minst, vet din långivare. Ta reda på om det är ekonomiskt sunt att erbjuda dig bra villkor och om det har tillräckligt med uppsägningar inbyggda i vädret de svåra tider.

Hitta rätt stadsdel

Köp-till-låt investeringar görs för att tjäna regelbunden inkomst från hyresgästerna. Så en fastighet som uppfyller de flesta av hyresgästernas krav kommer att bli en mycket eftertraktad man. Så välj en stadsdel som är precis rätt för din målgrupp hyresgäster. Se till att de gemensamma bekvämligheter som goda kommunikationer, närhet till parker, skolor, marknader mm finns på plats.

Gör beräkningen höger

Mängden sanktionerad lånet beror på kostnaden, den rådande hyran i området och din kreditvärdighet. Så ansöka om lånet som du realistiskt känner kommer att skötas av hyran emot. Den realistiska beräkningen av hyresfordringar är viktigt eftersom vanligtvis köpa låta bolåneinstitut i Storbritannien vill hyra för att täcka 125% av de amorteringar.