Gao varnar om omvänd inteckningar

HECM omvänd mortgagehas som historiskt sett en fördelaktig möjlighet att äldre villaägare som kämpar för att hantera sina räkningar efter pensioneringen. I bästa fall HECMs tillåter husägare att konvertera kapital i sina hem till en skattefri inkomst, utan ökade amorteringar, och utan risk eller verklighet att behöva sälja sina hem eller skriva över titeln.

GAO finansiella produkter som livränta säljs i samband med omvänd inteckningar, vilket inte kan vara lämpliga i vissa situationer. Om bostadsmarknaden och ekonomisk Recovery Act av 2008 bildades delvis för att begränsa denna korsförsäljning, är det arbetar fortfarande på att utveckla dessa föreskrifter.
Eftersom HECMs kräver höga försäkringar och startkostnader, de är ett viktigt mål för scammers inteckning bedrägeri. GAO upptäckte att i vissa fall, tappade HUD, federal myndighet som ansvarar för att skydda konsumenterna från att medvetet vilseletts av långivare, bollen när det kom till adekvat information till pensionärer om farorna med omvänd inteckningar.

En av de mest lovande skyddsåtgärder var nyligen skärpt rådgivning krävs före upplåning, men programmets brister blev uppenbart när GAO anställda gick undercover för att få sådan rådgivning. Även rådgivarna allmänhet förmedlas korrekt och användbar information, omfattas ingen av rådgivarna alla de ämnen som krävs av HUD. I nästan hälften av sessionerna rådgivarna inte diskutera nödvändig information om alternativ till omvänd inteckningar, t.ex. avslöja att en del av dessa lån har stort försäkringsbolag och kostar originering, och att deras lån kan påverka deras rätt till statliga förmåner som Medicaid. Dessutom, skriver den omvända inteckning värdet av föräldrarnas arv till sina barn.

Deras slutsats är att frågorna presentera “nya risker konsumentskydd” för omvänd inteckning låntagare. GAO gör ett antal rekommendationer för att förbättra konsumenternas skydd även att cheferna för alla federala myndigheter som ansvarar för tillsynen av hypotekslån industrin förbättrar sin konsumenternas medvetenhet och övervaka bättre branschpraxis marknadsföring samt fordringar i samband med omvända inteckning produkter.
Det omvända inteckning industrin har alltid varit en livlina till seniorer, och nu när Government Accountability Office är medveten om existerande korruption, kan HUD arbeta för att hjälpa omvänd inteckningar fortsätter att ge möjligheter för husägare.

En tretton-årig veteran av inteckning industrin, specialiserat Robert Griffin i omvänd inteckningar och har hjälpt över 3000 amerikaner befinner ekonomisk trygghet med en omvänd inteckning. Ägaren av Griffin Financial Mortgage LLC, baserad i Fort Worth, Texas, hans medlemskap inkluderar National Association of Mortgage Brokers (NAMB), Mortgage Bankers Association (MBA), National Reverse Långivare Mortgage Association (NMRLA) och Better Business Bureau (BBB). Robert Griffin är också medförfattare till “62 Senior Moments.” Om du vill ha mer information, ring (866) 683-3690 eller besök vår Reverse Mortgage Calculator.