fyra sätt att sänka din inteckning betalning

Många husägare skulle kunna ge sina lån om inte för en tillfällig ekonomisk svårighet eller ett olämpligt räntejustering. De står inte inför en seriös långsiktig förändring av sina inkomster, men var bara tillfälligt inte kan göra en betalning. Ränta återställs på justerbar ränta inteckningar kan vara ännu mer olyckligt, eftersom det är klart så många låntagare inte förstod och var inte medvetna om det faktum att kostnaden för inteckning drastiskt skulle öka några år efter att de köpte sitt hem.

För familjer i den här situationen, verkar det lätt att identifiera mål som skulle tillåta dem att hålla sitt hem, nämligen, måste de sänka sina månatliga inteckning betalning. Naturligtvis är det mycket lättare sagt än gjort, men det finns ett antal linjer som låntagare kan vidta för att försöka få en mer prisvärd betalning, även om de har dålig kredit eller de har nyligen bytt jobb. När du använder en avskärmning långivare är ett hållbart alternativ, i tider av en kreditåtstramning och lägre fastighetsvärden, kan det vara klokt att överväga andra lösningar först.

Innan de försöker något annat, bör alla husägare ringa sina långivare och be institutionen förlust lindring vad som krävs för att kvalificera sig för en inteckning modifiering. Låntagarna kommer antagligen behöva skicka in ett antal finansiella dokument och fylla i bank blanketter som bevisar att de kan göra en rimlig betalning varje månad. Denna lösning kan avsevärt sänka utbetalningarna, men brukar inte sänka den totala skuldbeloppet på lånet, som en modifiering är oftast bara om att sänka räntan för att göra månadskostnaden mer överkomligt.

Låntagare kanske också vill överväga att använda en avskärmning hjälp företag att göra ovanstående tjänster. Om de inte har tid att spendera på is med banken för timmar en dag, då de kanske vill lasta denna del av processen till proffs. Ägarna kan göra ganska mycket allt annat för att kvalificera sig för ett träningspass lösning på egen hand, men bankerna för närvarande har så många avskärmning fall att de måste kallas nästan varje dag tills de husägare får ett svar på sin ansökan. Om låntagarna inte kan ta det varje dag, bör allvarligt överväga att betala någon annan att göra det på deras vägnar.

En annan, mer spekulativ, alternativet för villaägare att standard på sina lån helt och hoppas att banken säljer sina hypotekslån till regeringen. Regeringen kommer förmodligen gå in och förhandla balansen ner och minska låntagarnas månadsbetalning innan du säljer tillbaka lånet till en annan bank för att samla in betalningar. Wall Street banker håller på att lösas ut för hundratals miljarder dollar av avskärmning offrens pengar – husägare efter i betalningar kan lika gärna få i kö för att få en bit av sina egna pengar för att rädda sina hem.

Slutligen, som en sista möjlighet till lägre månatliga betalningar dramatiskt, kan husägare försöka bekämpa utestängning i domstol så länge som de kan komma undan med. Det kan ta år för den rättsliga processen att vara över, om låntagarna besvara den inledande klagomålet och kräva att banken visa att det kan utestänga på huset och har varit i överensstämmelse med alla tillämpliga lagar. Det finns så många regler att bankerna kommer att ha brutit någon klausul i en statlig eller federal lag, eller förlorat den ursprungliga inteckningen not. I varje fall har vissa husägare levt inteckning gratis för nästan ett decennium medan de registrerar rörelser i domstol, vänta utfrågningar och överklaganden fil i varje steg av processen. Även om de förlorar huset i slutändan kommer de att ha en lång tid på sig att spara pengar och betala av andra skulder.

Familjer som upplever ett tillfälligt bakslag i sin inkomst kan finna det nästan omöjligt att få tillbaka på toppen av sin avbetalning, med lite hjälp erbjuds från inteckning företaget självt. Bankerna gör det svårt att göra det, eftersom de börjar accelerera avgifter och räntor i ett försök att äta upp så mycket eget kapital från ett hus som möjligt, om det går till en avskärmning sheriff försäljning. Men husägare behöver alternativ för att sänka sin betalning, antingen genom modifiering av lånet, en potentiell regeringen bailout, eller slåss långivaren i domstol, för att inte nämna refinansiering med en specialiserad avskärmning långivare.