fyra frågor att ställa innan du refinansiera lån bostadslån

Som saker och ting förändras i ekonomin, kan du titta på din nuvarande inteckning och försöker avgöra om du ska refinansiera lån bostadslån nu. Det finns vissa fördelar, men innan du bestämmer dig, ska du fråga dig själv några av dessa viktiga frågor.

skulle en justerbar ränta vara smart?

Om du funderar på att välja att refinansiera bostadslån med en justerbar ränta, kanske du vill tänka tanken. Medan justerbara räntor kan vara ett bra val när du tar ut ett lån när priserna höjs, skulle du vara bättre i de flesta fall välja en fast ränta. Fördelen med det senare alternativet är att du alltid vet hur mycket varje månatlig betalning kommer att bli. Du behöver inte oroa dig för oväntade ökningar som du inte har råd. Kom ihåg justerbara räntor är en av orsakerna till den nuvarande avskärmning krisen på fastighetsmarknaden.

kommer du att spara pengar genom refinansiering?

Även om du kan refinansiera saldon bostadslån för att spara pengar, kommer du inte alltid att kunna skära ner dina räkningar på detta sätt. Du måste titta noga på detaljerna i refinansieringen att se till att du kommer att sänka dina betalningar. Självklart kommer du att spendera mer på lång sikt på grund av de extra åren av räntebetalningar över de ursprungliga villkoren för lånet. Däremot kan du sänka dina kostnader för månatliga amorteringar som skulle kunna vara till stor hjälp om du kämpar för att göra dessa betalningar nu.

är detta den bästa tiden att refinansiera?

Ett sätt att avgöra om du bör överväga refinansiera avgifter bostadslån är nu genom att titta på de befintliga räntor. När du ser dessa priser börjar falla under dina nuvarande takt, kan du överväga att välja det här alternativet. Du kommer att spara mycket pengar även om räntan sänks med endast ett par procentenheter. Däremot kan det finnas andra faktorer som skulle göra detta en dålig tid att refinansiera. Till exempel kanske du vill undvika refinansiera bostadslån om din kredit är inte i toppskick. Om du har några dings på din kreditupplysning, kan du få betala en högre ränta när du refinansiera och det är inte en bra idé. Överväga att tala med en finansiell rådgivare innan det slutliga beslutet.

vilka kostnader kommer jag få betala?

Även om du kan spara pengar om du refinansiera lån bostadslån, kan du också titta på att behöva betala några avgifter i förskott. Till exempel, kommer ditt hem att behöva bedömas för att säkerställa dess värde motiverar kostnaden för lånet. Du kommer också att få betala avsluta kostnader och avgifter titel precis som du skulle göra annars. Ibland kan du fortfarande hitta långivare som kommer att rulla över dessa kostnader i kostnaden för lånet, men det kommer bara att kosta dig mer i det långa loppet. Kom ihåg att du kommer att sluta betala ränta på dessa avgifter, alltför.