funderar på refinansiering utvärdera din nuvarande inteckning först

Villaägare har olika skäl till varför de refinansiera sina lån. Många uppmanas att ansöka om ett nytt lån på grund av lägre ränta. Vissa förändras från justerbar ränta till fast ränta. Andra vill utnyttja det egna kapitalet i deras hem för hem förbättring, ta en semester eller betala för college undervisning.

Men vad det än är, ger inteckning refinansiering en möjlighet att spara pengar. Men hur vet du om du verkligen kan spara genom refinansiering din nuvarande lån, och om de besparingar du får är värt kostnaden?

Följande steg ger en vägledning i att utvärdera din nuvarande inteckning lån:

1.) Undersök din nuvarande lån. Ränta är den viktigaste (men inte den enda) faktorn som påverkar din månatliga inteckning betalning. Kontrollera hastigheten du betalar och jämföra det med den nuvarande Offered Rate. Om strömmen är låg, är det låg nog att du faktiskt kan spara på månatliga betalningar? Som regel anser refinansiering om den aktuella räntan är 2% lägre än din nuvarande lån.

Är din ränta fast eller justerbar? Om det är fast, då är det lättare att avgöra om det är rätt att refinansiera, men du måste ta hänsyn till andra faktorer också. Om det är justerbart, bestämma rörelsen av din månatliga betalning när ränteförändringar. Dina lån dokument har denna information. Om detta inte är klart för dig, kan din finansiella rådgivare förklara om det är klokt att refinansiera.

2.) Jämför den aktuella räntan med din räntesatsen på lånet. Det är tydligt att se att en 2% minskning på ränta skulle innebära hundratals dollar i besparingar på månatliga inteckning betalning. Till exempel skulle en $ 200.000 inteckning med en 30-årsperiod med 8% ränta motsvara en månatlig avgift på $ 1467. Samma inteckning med 6% ränta skulle bara kräva att du betalar ca $ 1.200 per månad.

Detta är bara en grov beräkning som det finns specifika faktorer som måste beaktas vid fastställande dig priser såsom din kredit värdering och lån till värde ranson. Även faktorer som pekar på att du betalar i förskott och andra avgifter fastställa de faktiska månatliga besparingar du kan få. Förutsätt inte, därför att så länge du refinansiera på en lägre hastighet, kommer du få de besparingar du förväntar dig.

3.) Hur länge ska du stanna i ditt hem? Bland alla andra frågor, kan detta vara den fråga som kommer att avgöra om du behöver refinansiering eller om du ska spara trots allt. Tänk på det här sättet, att ta ett annat lån även om du planerar att flytta efter ett år eller två skulle bara betyda att spendera mer på avgifter än att verkligen få de besparingar som du är ute efter. Som regel, kom ihåg detta: ju längre du planerar att stanna i ditt hus, desto mer är det vettigt att refinansiera din inteckning.

4.) Bestäm break-even. Computing brytpunkten är enkel: vet den totala kostnaden du måste betala i förskott när du refinansiera. Sedan, hitta skillnaden mellan den månatliga inteckning i ditt nya lån och din första lånet – som skulle bli ditt månadssparande. Dela upp kostnaden för ditt lån med månadssparande för att få det antal månader innan du når den kritiska punkten.

Så om du köper lånet för $ 4000 och du kommer att spara $ 100 per månad, kommer det att ta dig 40 månader eller 3 år och 4 månader att ta igen kostnaden för lånet. På den 41: a månaden, det är den enda gången du börjar få besparingar.