funderar på ett lån prova en omvänd inteckning miniräknare

Home Equity Conversion inteckningar (HECMs) förblir populär bland seniorer intresserade av att göra det mesta av deras hem kapital under pensionstiden. Medan många av de krav som krävs för att kvalificera sig för en HECM är tydliga, andra är något dimmig. Pensionärer som är intresserade av dessa lån ofta undrar om de har tillräckligt med hem kapital för att kvalificera sig. Andra undrar hur mycket deras ålder verkligen kommer att påverka deras utbetalning. En omvänd inteckning räknare är ett verktyg som kan svara på båda dessa frågor.

Reverse Mortgage calculator: free, engagemang-gratis verktyg för seniorer

En omvänd inteckning räknare är ett online-verktyg som kan användas av alla äldre som är intresserade av att lära mer om en omvänd inteckning. Dessa räknare är helt gratis att använda och kräver inte något åtagande från presumtiva låntagare. Seniorer kan helt enkelt in sin information, få en uppskattning och gå iväg om de inte gillar vad de ser. För många konsumenter, dessa räknare är ett enkelt sätt att mäta sitt sanna intresse i ett lån.

För att använda en omvänd inteckning miniräknare, pensionärer input deras ålder, tillstånd, beräknade hem värde och eventuella befintliga mängder lien. Med denna information, kommer räknaren att avgöra direkt om en person har tillräckligt med eget kapital för att kvalificera sig och hur mycket han eller hon kan vara berättigad till med en HECM. Även omvänd inteckning räknare kan bara ge preliminära uppskattningar, dessa förutsägelser är fortfarande mycket användbara. Att få en uppfattning om hur mycket man kan kvalificera sig för ofta hjälper seniorer besluta om att fortsätta driva ett lån eller börja utforska andra vägar.

nästa steg efter att ha använt en omvänd inteckning miniräknare

Innan du använder en omvänd inteckning miniräknare, bör seniorer veta att de resultat de får är bara en grov uppskattning. Omvänd inteckning utbetalningar beror på mycket mer än bara ålder, eget kapital och befintliga mängder lien. En låntagarens ränta, lån produkt, betalningsalternativ och avslutande kostnader kommer alla effekter fortskrider.

För att få en mer individualiserad uppskattning, många räknare kan seniorer att lämna sina kontaktuppgifter. En kalkylator kan fråga efter användarens namn, adress och / eller e-postadress. Tillhandahålla denna information kan öppna kommunikationslinjer och få mer exakta citat pågår. Däremot erbjuder man kontaktuppgifter inte betyda att en senior har gjort några bestående engagemang för ett lån eller ens en viss långivare.

Pensionärer som är nöjda med sina beräknade uppskattningar kan börja kommunicera med en långivare eller söka en omvänd inteckning rådgivare. Delta rådgivning är det första riktiga steget i lånet processen. Under rådgivning, kommer en licensierad bostäder rådgivare granska en ledande s citat, förklarar lånet processen och diskutera alla detaljer i HECMs.

Efter avslutad rådgivning, kommer pensionärer får en rådgivning certifikat och kan formellt ansöka om en omvänd inteckning. När ansökan lämnas in, kommer det att behandlas, garanterad och förhoppningsvis godkänd. Efter att ha godkänts, kan låntagarna fastställa ett slutdatum och slutligen får sina skattefria intäkter. Medan själva lånet processen tar lite längre tid än att använda en miniräknare, dessa verktyg är där många lån först få sin start.