funderar på ett hem refinansiera

Vem skulle inte njuta av en paus på deras månatliga inteckning betalning? Å andra sidan, hur kan du vara säker på att tidpunkten är rätt att refinansiera? Är priserna och den nuvarande inteckning marknaden de bästa indikatorerna? Hur är det andra faktorer som har att göra med din inteckning, t.ex. försäkringar för hypotekslån, stigande mängder betalning, och de långsiktiga mål du har för att betala av dina lån? Har du behov som skuldkonsolidering att en refinansiering kunde hantera? Alla dessa är viktiga punkter att tänka på när man överväger rätt tidpunkt att refinansiera. Vad du måste göra är att utvärdera de kritiska faktorerna och hur man balanserar dem i din beslutsprocess för att de flesta klokt välja när och hur din refinansiera.

Naturligtvis, att fortsätta uppmärksamma priser, även när du stänger, kan du spara en hel del pengar. Hur mycket du betalar på din inteckning varje månad är direkt relaterade till din ränta. Om din första inteckning har en fast ränta, kan du lätt jämföra det aktuella bolåneräntor och vet med relativ säkerhet om refinansiering nu vettigt. I avsaknad av andra påfrestningar, så länge den kurs du har på ett lån till fast ränta är lägre än dagens priser, bör du nog hålla med det.

Å andra sidan, om du har en justerbar sats inteckning (ARM) och priserna stiger, kommer din betalning också ökar. I det här fallet, fundera över hur mycket priserna kommer att stiga och hur mycket mer du kommer att betala per månad. Du kan rådgöra med en finansiell planerare eller lån officer för att få deras åsikter om marknadstrender. Med deras råd, kan du bestämma om refinansiering till en fast ränta nu är mer fördelaktigt i det långa loppet.

Du är antagligen börjar se att rätt tid att refinansiera har mer att göra med dig än med bolånemarknaden. Visst, låga räntor är en faktor, men din individuella situation är den största indikatorn. Till exempel, du betalar på ett lån som kräver att du bära försäkringar för hypotekslån? Har du byggt upp tillräckligt med eget kapital för att släppa denna försäkring genom en refinansiering? Om så är fallet, kan refinansiering spara hundratals varje månad, även om priserna har varit oförändrade eller har ökat något.

Har du tecknar ett tre-eller femåriga justerbar sats inteckning (ARM) under de senaste åren? Om så är fallet, se till att du vet när din inledande mandat löper ut. Du vill få ett försprång på refinansiering ditt lån om du inte är beredd att börja göra en mycket högre betalning. Denna typ av lån kan du göra minskas (vanligtvis endast intresse-) betalningar för de första åren. Efter den tiden går ut, återgår lånet till ett vanligt upplupet lån med kapitalbelopp och ränta. Om inte din inkomst har ökat markant, kan dessa betalningar vara en ful chock. Vänta inte för denna obehagliga överraskning! Om den inledande perioden på tre år, fem år, eller andra lån kommer att löpa ut, slå ökade utbetalningar till stansen innan den första träffar din brevlåda.

Ibland sänka din inteckning betalning är inte det primära fokus. Funderar du på att betala ner några av dina hög ränta skuld? Har du ett barn som går iväg till college snart? Drömmer om en nyligen ombyggda kök eller badrum? Att få pengar från ditt hem kan vara biljetten. Du kan få pengar ut genom en refinansiering, vilket gör att du kan dra mot eget kapital i ditt hem utan att ta ut en andra inteckning.

Alla dessa och många andra göra upp en lista över orsaker husägare kan välja att refinansiera sina hem. Aktuella räntor är bara en del av ekvationen. Upprätta dina mål, lära sig om dina alternativ, och fatta beslut som är bäst för dig och din tidsplan.

För mer artiklar om Home Refinance, besök: http://www.bills.com/refinance-my-home/