funderar på en inteckning

Inteckningar har alltid varit knepigt, men de är nu den största boven i dramat för den ekonomiska avmattningen. Den kaliforniska sub-prime marknaden fick det hela på vägen, och sedan dess har vi haven” t kunnat fixa något av det. Folk gillar att skylla USA för en massa saker, men i detta fall är bang på. Det började i Kalifornien.

Det var alltid kommer att vara inteckningar som skiljer det dock. Det finns så mycket potential för bedrägeri, fel och över entusiasm att något alltid var skyldig att gå fel. Så mycket pengar och så mycket juridisk finagling är inblandad att utrymme för misstag är enorm.

Instinkt spelar en del också. Människan har alltid gillat grottor, ju större desto bättre, och ett hus är bara en naturlig evolutionär förlängning av detta. Materialistisk det kan vara, men det är det enda undantaget att nästan alla kommer att göra till regeln. Hus är våra slott.

Det är också mycket lätt att bli ansluten till ett hus. Vi investerar så mycket mer än bara pengar i dem, vi ser dem som en förlängning av oss själva och som ett uttryck för vår egen identitet. Fastighetsmäklarnämnden har gjort miljontals av denna naturliga instinkt, avkänning vi kommer överens om att någonting.

Saker kan bli så illa att folk blir så besatta av sitt drömhus som de är blinda för alla ekonomiska saker som kommer tillsammans med det

Så stanna säkert. Don” t ta onödiga chanser genom att gå för tråkigare internetföretag, hålla med beprövade sådana. High street inteckning leverantörer lik av Alliance och Leicester är en bra satsning, eftersom de lätt till svars om något går fel.

Och för guds skull, inte spendera utöver ditt sätt. Visst kan det vara ditt drömhus, men du behöver det just nu? Visst du verkligen vill det, men skulle en liten byteshandel och lite falsk nonchalans verkligen döda dig när du pratar med mäklaren? Håll ditt huvud. En fastighetsmäklare kan lukta ett enkelt sälja en mil bort.

Du bör också shoppa. Om du är villig att göra ett åtagande att titta runt på mer än en leverantör så hittar du massor av priser att välja mellan. Just don” t kasta sig huvudstupa in i något, ta din tid.