FSA – användbara råd om moneymadeclear

Financial Services Authority [FSA] är den enda lagstadgade regulator av ekonomin i Storbritannien. Även om det är en icke-statlig organisation som är ansvarig för HM Treasury och i slutändan parlamentet. Finansinspektionen har flera ansvarsområden med dess lagstadgade mål är marknadens förtroende, allmänhetens medvetenhet, konsumentskydd och reduktion av ekonomisk brottslighet. FSA har gjort det till en prioritet att slutkundsmarknaden för finansiella produkter och tjänster arbeta mer effektivt, vilket bidrar detaljhandeln konsumenterna att få en rättvis uppgörelse och har utvecklat arbetet med att höja nivåerna av förtroende och förmåga bland konsumenterna.

Om du söker på nätet för att få råd om finansiella frågor finns det oftast en länk till Finansinspektionen för ytterligare råd och information som ger upp-to-date vägledning och förslag för konsumenterna. De visas under “MoneymadeclearÔ” och ge opartisk information och fakta med länkar också till “Directgov” webbplatser och PDF-filer för ytterligare statliga lagar och rekommendationer i frågor som rör finansiering. De har en mängd olika flikar med tydliga enkla titlar som gör navigering av webbplatsen extremt lätt. Rubrikerna på hemsidan är: hem, dagligt pengar, kort och lån, inteckningar och bostäder, försäkringar, pensioner och pensionssparande, sparande och investeringar, skatter och förmåner, nyheter och föredrag pengar.

De ger steg-för-steg-guider, produktinformation, verktyg och kalkylatorer med länkar till andra webbplatser, behöver veta, aktuella ämnen behöver mer hjälp, jargong klargjorde och användbara kontakter. Det finns gratis tryckta guider, online-formulär och “vad om pengar?” En webbplats för unga vuxna som är i “tydlig standard engelska” så det finns ingen förvirring med terminologi och jargong som används i ekonomiska diskussioner. Kanske en av de bästa funktionerna på sajten är det telefonnummer som visar kontorstider som Mån-fre 8:00 till 08:00, lör 10:00 till 18:00 och sö från 11:00 till 17:00. Det är uppfriskande att kunderna kan komma i kontakt under helgen när de har en fråga, alltför ofta konsumenterna är begränsade till den standard måndag till fredag ??kontorstid 9-5 exklusive lunch gånger! Den mesta informationen sannolikt kan nås från platsen, de har information om tillgänglighet med tydliga instruktioner om du surfar, textstorlek för användare av Internet Explorer, Mozilla Firefox och Safari, hur man kan använda genvägar med snabbkommandon och hur man använder PDF-filer. Det är en A-Ö-index så att användarna kan söka upp vissa frågor genom de alfabetiskt listade titlar, ett hjälpavsnitt med information om politik och kontakta FSA samt en “om oss” avsnittet med enkel information om vem de är, vad FSA gör, hur de fungerar, hur man gör ett klagomål och kompensation.

Liksom de flesta bra operatörer Finansinspektionen strävar efter öppenhet i sina funktioner och är hedervärd nog att erkänna sina brister, för många av som det har fått kritik. Förordningen har anklagats för att vara reaktiv snarare än proaktiv särskilt när det gäller dess medverkan i utredningen av försäljning av split-cap investmentbolag och precipice obligationer som den senare och plötsligt övergivna. Ett annat bekymmer har varit att den ironiska sammansättningen av FSA styrelse synes består i huvuddelen av företrädare för branschen för finansiella tjänster och karriär tjänstemän utan representanter för konsumentgrupper.