fritidshus – våga vara annorlunda

Alla verkar tala om fritidshus nuförtiden. Tanken på att köpa ett fritidshus låter verkligen lockande. Men priserna för “normala” typ av semesterbostad verkar ha gått genom taket. Betyder detta att du måste ge upp tanken?

Nåväl, det finns “olika” typer av fritidshus kan du titta på. Men inte alla av dessa kommer att locka vanliga bolån och kan kräva specialiserade långivare. Du behöver en semester mäklare hem inteckning som hjälper dig att veta var du ska leta.

• Timmerstugor. Om du vill ha ett fritidshus för året-runt-bruk, snarare än bara ett par veckor i sommar, du faktiskt kan knappast göra bättre än en timmerstuga. Massivt trä är en stor lagerhållaren av värmeenergi, så att timmerstuga blir mysigare på vintern än en tegelsten eller stenhus. Och brandrisken är inte större än för ett vanligt hus eftersom de måste byggas till mycket stränga säkerhetskrav. Så dessa är ett bra köp – de är billigare än konventionella hus och finns ofta i mycket natursköna områden. Traditionellt har långivarna varit ovilliga att låna på timmerstugor, men nu allt fler är villiga att överväga dem. Fråga din semester mäklare hem inteckning för att peka dig i rätt riktning.

• Semesterpark hem. Återigen, semestrar park hem är billigare än konventionella egenskaper, och är belägna i några av de mest fantastiska delarna av landet – områden där vanliga bostadspriserna har skjutit i höjden. Trots att mer prisvärd, semester park hem har många fördelar jämfört med “vanliga” fritidshus. Till exempel, de är lyxigt inredda, så du behöver inte göra några ändringar innan du kan börja använda dem, och parkerna sköts, så det finns ingen oro för säkerheten när du inte är där. Vad mer, de är inte ansvariga för kommunalskatt, eller för reavinstskatten när du säljer! Det brukade vara så att du inte kunde få en inteckning i en semesterby hem, men nu finns det några specialiserade leverantörer som kommer att överväga utlåning på dem. Återigen, måste du konsultera en semester mäklare hem inteckning för råd om var du ska leta.

• ovanliga egenskaper. Du kan ha ställt ditt hjärta på en unik och speciell egenskap för din semester hem – en väderkvarn, en kyrka eller kapell, eller en ljus-hus, till exempel. Dessa kan vara förtrollande och gör dina vänner verkligen avundsjuk! Men kan du få en inteckning på dem? Vissa långivare är ovilliga att låna på en fastighet av denna typ på grund av osäkerhet om dess andrahandsvärde. Men det finns ett ökande antal som kommer att se allvarligt på fastigheter av detta slag, med förbehåll för olika överväganden såsom andrahandsvärde. Din semesterbostad inteckning mäklare kommer att kunna hjälpa dig att hitta rätt typ av långivare.

Stugan marknaden skiljer sig från den “vanliga” fastighetsmarknaden och många typer av bostäder behöver specialiserade långivare. Din semesterbostad inteckning mäklare har kunskapen att hjälpa dig hitta rätt långivare, dock ovanligt semesterbostaden idé kan vara.