fritidshus och inteckningar

Vissa människor vill köpa ett andra hem för antingen sin egen fritid eller att eventuellt sälja i framtiden kommer att undersöka inteckning som hemma också. Många undrar om det ens är möjligt, kan du dra ut en ny inteckning för ett annat hem? Svaret är ja, du kan. Det finns dock några saker att förstå.

fritidshus och inteckningar

När få något lån, inklusive en inteckning, kommer långivaren beräkna din kredit värdering och kommer också att titta på din skuld. Om du redan har en inteckning i ett hem, tänk på att varje dollar som betalas på att inteckning räknas mot dig vara i skuld. Denna skuldkvot väger tungt i långivarens beräkningar. Vad det betyder är, även om du kan hantera betalningar av denna inteckning helt bra, kommer räntan att vara betydligt högre.

Om räntan och betalningsplan är hanterbar och välgörande för dina planer, sedan med alla medel se till att få den inteckning och andra hem. Det är svårt för de flesta att kunna göra något sådant här på grund av de höga kostnaderna för bolån, men vissa människor kan definitivt hantera det.

En annan möjlighet är att använda det egna kapitalet på ditt nuvarande hem i stället. Om du äger en god del av det egna kapitalet på ditt nuvarande hem, bör du överväga att titta in i ett hem kapital lån eller kredit. Dessa former av lån mot hemmet är i huvudsak en 2: a inteckning i ditt första hem och räntorna är relativt låga. Detta är en mycket rekommenderas alternativ om du har äganderätt till en bra mängd kapital i ditt hem.

Att köpa ett andra hem och inteckning det utöver din första inteckning är definitivt möjligt. Men, särskilt i detta fall, är det oerhört viktigt att undersöka alla tillgängliga alternativ eftersom det blir svårare för andra gången runt och räntorna är bundna att vara högre. Ändå har över 30 procent av bostadsköp under de senaste tre åren varit fritidshus, så det kan säkert göras.