fritidshus ägare drabbas hårt

Det var en dröm, och för många brittiska och europeiska folk som köper en stuga från 1980-talet och framåt det tycktes göra ett mycket vettigt också – det var en ny uppskattar tillgång som skulle föra inte bara inkomster utan lycka också när de semestrade i sin eget hem, och vänner och familj används också, liksom okända som betalade hyran.

Inteckningar för två decennier var lätta att få hemma, och helt ny inteckning industrin GEW upp i Spanien, Cypern och Frankrike, där brittiska banker öppnat filialer att låna ut pengar till bostadsköp och att betjäna dem som hade flyttat på heltid utomlands.

Hyresintäkterna för de nya husägaren utomlands kom relativt lätt, med ett val att låta en specialist villa semester företag annonsera och ordna bokningar i utbyte mot en andel av hyresintäkterna, eller hyr ut privat och maximera vinsten från den nya tillgången.

Och i de flesta områden där människor köpte fritidshus deras egendom har ökat i värde, precis som deras hus har ökat i värde hemma i Storbritannien, Skandinavien och Tyskland.

Under de senaste åren lågprisflygbolag har börjat flyga till mindre regionala flygplatserna i Frankrike och Spanien, vilket öppnar upp nya områden där folk kunde köpa en semesterbostad. De fastigheter i dessa områden har ofta varit billigare än redan upptäckt och etablerade regioner, vilket gör att många fler människor att få tillgång till fastigheten stege utomlands.

Och etablerade områden som redan var favoritdestinationer för tyska och brittiska andra hem köpare såg en ökning av antalet flygbolag som flyger dit. Öar som Cypern upplevde fler flygbolag ger lägre biljettpriser och mer av ett urval av flyg arival och avgångstider från både större och regionala flygplatser, återigen tillåta utländska fastighetsägare att njuta av sin egendom själva och dra nytta av den härliga Cypern vädret och hyr ut sina hem till semesterfirare.

Cypern har länge varit känt som ett utmärkt resmål för turister och därefter semester villaägare. Sina golfbanor är kända runt om i världen, och dess stränder är legendariska. Ön ligger mellan tre kontinenter, vilket ger den en unik och varierad historia.

Cypern är för närvarande hem till tre mästerskapsbanor. Aphrodite Hills Golf Club är en kort bilresa från Pafos-Limassol motorvägen och har utsikt över den legendariska födelseplatsen för Afrodite. The Secret Valley Golf Club ligger också nära födelseplatsen för Afrodite, Petra tou Romiou. Dalens vackert anlagda trädgårdar hjälpa ta fram skönheten i de naturliga klippformationer. Den Tsada Golf Club är på grund av en magnifik 12th century kloster nära Tsada byn.

Många av de utländska bostadsköpare köpte sin fastighet med en tio procent insättning och balansen på en inteckning. Medan de goda tider som massor av semesterfirare hyra, har den ekonomiska nedgången visade sig vara svårare, och i stället för att producera en vinst efter inteckning betalas varje månad sina tillgångar kostar riktiga pengar.

Double Whammy för utländska villaägare – ett andra hem som kostar pengar att underhålla, och deras aset förlora värde. Och om det är beslutat att ställa fastigheten på marknaden kan det tar år att sälja i det rådande ekonomiska klimatet. Om fastigheten köptes under de senaste åren ofta det kommer att vara värt mindre än det pris som betalas för det.

De värst drabbade är de köpare som valt att köpa i de regioner som öppnats genom lågprisflygbolag – och flygbolagen har nu slutat att flyga deras eftersom det har visat sig vara ekonomiskt olönsamma i nedgången.

Förvånande några av dessa egendom köpare har kritiserat de flygbolag som öppnade dessa rutter för nedgången i värdet på sin investering.

Kortsiktigt tänkande är mer att skylla för dessa fastighet utomlands ägare aktuella situationen – och hur många om de hade sålts med vinst skulle släppa en anteckning till de flygbolag som öppnade vägar för att tacka dem för de pengar som de hade gjort, med en check i kuvertet som ett sätt att tacka? Skulden kulturen så utbredd i det brittiska samhället idag har inte undgått fastighetsmarknaderna det verkar, och med de marknader som visar små tecken på återhämtning, för många en dröm semester hem blir en mardröm för 2009.