från konkurs till husägaren

Om du har ansökt om konkurs i det förflutna och är nu ute efter att få ett hem, kommer du inte lätt tid för det som du eventuellt gjorde innan konkursen. Konkurser stanna på din kredit rapport för 10 år, och många långivare kommer att vända dig bort på grund av det. Du kommer inte att kunna få ett nytt hem inteckning i minst två år efter konkursen är urladdat, så om du förlorat ditt hem du kommer att behöva hyra under den tiden. Om du är i kapitel 11 konkurs idag (vilket innebär att du gör betalningar) och du har betalat mot den i minst ett år, kanske du kan få en refinansiera inteckning (om du inte förlorar ditt hus) som skulle löna sig konkursen helt.

Oavsett vad, om du har försatts i konkurs under de senaste 10 åren, när du hittar en långivare är villiga att ta en chans på dig-och du kommer, eftersom långivarna gör vad de gör för att tjäna pengar-du kommer att få betala en högre ränta än de bästa tillgängliga priser. Det kan tyckas ironiskt att du att eftersom du har försummat lån innan det nu du måste ta ett ännu högre ränta, men räntan beräknas på risk-och du har visat dig vara en högre än genomsnittet finansiella risken i ögon långivare.

Fortfarande är det många som tror att de inte längre kommer att kunna få lån efter en konkurs, det är helt klart inte sant. Du måste bara vara beredd att acceptera högre ränta, åtminstone för nu (om du får en inteckning, du gör alla dina betalningar i tid, och ett par år senare i konkurs kommer av din kredit rapport, kan du sedan refinansiera till en lägre ränta). Du bör också se upp för några andra saker:

Du kommer inte att ha så mycket flexibilitet i att få olika typer av lån som du kan ha innan. Beroende på din totala kreditvärdighet, vilket en konkurs allvarligt skadar, kommer du att få betala en viss summa pengar ner mot priset på huset, om du inte kan betala det, kommer du inte få inteckning.
Du kommer antagligen behöva ta en sub-prime lån. För att få räntan ner, måste du betala poäng. Vissa mäklare kan be dig att betala fem eller sex poäng. Det är inte olagligt, och det kommer att köpa ner din ränta, men dessa initiala kostnader kan minska ditt bankkonto nog där du har problem med att betala dina räkningar. De flesta subprimelån kräver minst tre punkter.
Akta dig för förskottsbetalning påföljder. De flesta sub-prime lån har dessa. Också akta oss för några skrupelfria mäklare som drar otillbörlig fördel av sub-prime risker som dig: de flesta av dem kommer inte, men det finns alltid ett par rötägg, och du är den typen av låntagare de tenderar att rikta eftersom du ‘re i vissa trångmål ekonomiskt.

Konkurs betyder inte din upplåning liv är över. Det betyder bara att du måste göra vissa justeringar till dina förväntningar.