främsta anledningarna till att refinansiera din inteckning

Den vanligaste orsaken till att människor som söker att refinansiera sina lån är att hitta en billigare ränta än den som de betalar med sin nuvarande inteckning leverantör. Bolånemarknaden är konkurrensutsatt och det finns erbjudanden som finns om man tittar på vad som erbjuds – en inteckning rådgivare skulle berätta för dig att inte nöja sig med vad betygsätta din nuvarande långivare erbjuder när din inteckning affär kommer till ett slut, men att skura marknaden för de billigaste priserna.

Ekonomin uppmanar också människor att börja leta efter en ny inteckning affär. Om räntorna är låga eller ser ut att sjunka under de närmaste åren, då husägare kan välja att byta sin nuvarande affär till en tracker inteckning – en som spårar basräntan, så om det går ner, så gör din månatliga amorteringar.

Detta kan dock gå åt andra hållet, om räntorna går upp istället för ner och du hittar dig själv att betala mer än tidigare, vilket är varför, om ekonomin ser ut att vara på väg att ta en näsa dyk, människor känner sig benägna att byta till en fast ränta inteckning affär om de kan hitta en konkurrenskraftig affär – de blir plötsligt svårt att komma med i tider av ekonomisk osäkerhet när långivare kan kräva en högre insättning och dra åt utlåning kriterier de använder för att avgöra om de kommer att erbjuda en husägare lånet.

Många människor väljer att refinansiera sina lån i syfte att frigöra kapital från fastigheten ska användas för något annat. Skälen till detta varierar från att göra hemma förbättringar att skicka barnen till universitetet, men mer ofta än inte den används för att konsolidera andra skulder, såsom blancolån och kreditkort.

Förutsatt att du har tillräckligt med kapital i ditt hem, kan du ta ut pengarna av någon anledning som du väljer. Andra människor låna mer på sina lån och helt enkelt lägga till dessa andra skulder till det, så att de får betalt av tillsammans med avbetalning, troligen till ett billigare pris än deras kreditkort leverantör eller långivare laddning dem.

När tiderna är hårda, vissa människor väljer att byta sina bostadslån till ett intresse bara inteckning, så de har bara att betala av räntan den uppkommer, inte lånet själv, vilket innebär lägre månatliga avbetalningar men längre tid spenderas betala av inteckningen .

Istället för att flytta huset när det är dags att du behöver mer utrymme, vissa människor remortgage och använda pengarna till att förlänga huset. Detta kan även höja värdet på ditt hem så att du kan få tillbaka vad du lagt ned på det i det långa loppet genom att bygga ett extra sovrum.

Refinansiering en inteckning är olika för alla – en del gör det när de vill ha lite extra pengar, medan andra gör det eftersom de inte har några pengar och behöver en lägre ränta. Oavsett anledning, kommer experter säger alltid samma sak – jämför inteckning erbjudanden först och få en som fungerar bäst för dig.