främsta anledningarna till att göra FHA lån

När det gäller att kvalificera sig för en inteckning, det finns många olika typer av program som finns tillgängliga. Med de många olika inteckning program som finns tillgängliga, är det viktigt att välja det bästa programmet för dina behov bostadslån.

Ett av de hem-programmen du kan välja mellan är en FHA hypotekslån. Denna typ av program är utformat för 1st gången köpare hem. FHA bostadslån kan användas för att köpa en primär bostad eller refinansiera befintliga bolån. Nedan är de många fördelar för FHA programmet.

minska handpenning

En FHA hypotekslån erbjuder köparna ett program med en lägre handpenning. Den nuvarande miniminivån handpenning för en FHA hypotekslån är 3,5%. Källan till medel för handpenningen kan också komma från många olika källor, bl.a. en gåva från en familjemedlem eller kyrka, en 401K lån eller indragning, och alla pengar sparade i en kontroll eller sparkonto. Genom att låta handpenningen komma från många olika källor, hjälper FHA hypotekslån program köpare köpa deras nya hem.

Säljaren betalade stängning kostnad
FHA lån kan också säljaren att bidra med upp till 3% gentemot köparna stängning kostnad. Detta är oerhört viktigt för att hjälpa en kund köper ett nytt hem och minska mängden pengar som krävs för stängning. Säljare kan betala stängning kostnader, förutbetalda poster som skatter och hemförsäkring samt ränta på lånet. Till exempel, om en köpare köper ett hem för $ 300.000, kan säljaren bidra $ 9000 mot köparna stängning kostnad.

sänka boräntor

För många köpare, FHA hypotekslån erbjuder de mest konkurrenskraftiga priser. FHA inteckning låneräntor är inte knutna till kredit poäng som vägen konventionella bolåneräntor är. Till exempel, om en bostad har en kredit värdering av 660, FHA inteckning räntan skulle vara densamma om deras poäng var 740, men på en konventionell bostadslån, kredit värdering av en 660 jämfört med en 740 skulle se en ökning på cirka .75% till hastigheten.

hypotekslån försäkring

En annan fördel i FHA hypotekslån Programmet är godkännandet av försäkringar för hypotekslån. FHA bostadslån försäkringar för hypotekslån är godkänd så länge bostadslån är godkänd. Detta är inte samma sak när det kommer till en vanlig bolån. Många gånger kan en bostad vara godkänd för en konventionell hem hypotekslån, men kommer inte att godkännas för försäkringar för hypotekslån. Detta resulterar i lån som tackade, men med en FHA bostadslån, så länge som lånet är godkänt, är inteckning försäkring godkänd. Dessutom är den månatliga inteckning försäkring betalning för en FHA inteckning vanligen mindre än den privata försäkringar för hypotekslån som erbjuds på vanliga bostadslån.

inteckning beloppsbegränsningar
FHA hypotekslån gör har satt lån gränser som är fastställda av HUD. För att bestämma låneram i ditt område, kontakta din inteckning officer. Till exempel, i Dallas – Fort Worth-området, FHA lån gränser är $ 271.050.

effektivisera refinansierar

Slutligen är en annan fördel till en FHA hypotekslån möjlighet att göra en effektivisera refinansiera. En effektivisera refinansiera är när en klient refinansierar ett befintligt FHA hypotekslån i ett nytt FHA hypotekslån. Den effektivisera refinansiera programmet tillåter husägare att refinansiera med begränsad pappersarbete. Men kan det vara i bästa intresse för husägare att överväga en fullständig refinansiering under en effektivisera. Konsultera en konsult hypotekslån för att se vilka program som är bäst för dig!

FHA bostadslån är ett bra sätt att köpa eller refinansiera ett hus. Det är viktigt att förstå fördelarna med varje inteckning program som du ansöker om och se till att du får bästa möjliga bostadslånet.