frågor och svar för offset konton brittiska konsumenter

Vad är Offset konton? Brittiska konsumenter har frågat denna fråga mer och mer under de senaste åren.

De kombinerar din inteckning med dina nuvarande och sparkonton, och ibland dina lån och kreditkort. Räntor earnt på dina inlåningskonton kvittas mot dina lånekostnader. Offset konton är ett användbart verktyg för inteckning minskning eftersom de minskar mängden ränta på dina lån. Till exempel, om du hade en £ 100.000 inteckning med besparingar på £ 10,000 kommer du bara ha räntebetalningar på lån på £ 90.000 och du inte får räntebetalningar på £ 10,000.

Varför inte jag får ränta på mina inlåningskonton?

Räntan earnt på din depå omedelbart kvittas mot dina räntebetalningar på lån och beskattas inte, därför förskjutningar är skatt effektiva. Till exempel kommer en £ 100.000 inteckning med en ränta på 6% kostar £ 6000 per år i räntebetalningar med en vanlig inteckning. För med en offset-konto och besparingar på £ 10.000, betalar du ränta på £ 90.000 och räntebetalningar skulle vara £ 5400. Din £ 10,000 investering har räddat dig £ 600. Det skulle vara svårt att hitta en säker investering för £ 10.000 som gav dig denna typ av skatt-fri retur.

Måste jag ha en massa pengar i besparingar?

De flesta experter rekommenderar att du bör ha tio till tjugo procent av hypotekslån i besparingar för att ge den bästa avkastningen på kvittning.

Jag har en stor del av skulden, kommer detta att bli ett problem med Offset konton?

Vissa långivare föreslår att du kan konsolidera dina skulder med inteckning. Men detta tenderar att förlänga löptiden för skulden och det blir också ett lån. Ta en titt på dina utgifter vanor eftersom du kommer att behöva göra regelbundna amorteringar och där det är möjligt att göra stora utbetalningar för att få ut det mesta av en förskjuten konto – annars en förskjutning får inte vara lämpliga för din situation.

Hur flexibel är Offset konton?

Inte alla offset konton är samma och det är viktigt att forska i intrikata detaljer om lånevillkoren. Men de flesta förskjutningar har överskjutande alternativet utan att ådra sig avgifter. När en inställd mängd av överskjutande belopp har gjorts, då kan du normalt göra underpayments eller ha en betalning semester när behovet kommer. Offset konton är ett smart sätt att göra dina pengar arbeta hårdare för dig, om dina omständigheter är lämpligt.

Hur många typer av brittiska Offset konton finns det?

Det finns två olika typer av offset konton: bytesbalansen inteckning och offset inteckning.

Fungerar de på samma sätt?

De arbetar på lite olika sätt. Med ett bytesbalansen inteckning, är din insättning och inteckning kombineras till ett konto och din lön betalas in på kontot. Du har ett nettoanslag för dina insättningar och skulder. En offset konto håller ditt sparande och upplåning på separata konton. Summan av besparingarna kvittas mot summan av upplåning och räntan beräknas på nettot.

Har jag hålla koll på mina utgifter?

Du behöver en hel del självdisciplin eftersom det kan vara svårare att hålla koll på din månatliga utgifter speciellt med ett bytesbalansen inteckning.

Är det lätt att byta långivare?

Eftersom de flesta av dina konton är knutet till en långivare, är det svårare att byta, men med lite tid och ansträngning det kan uppnås.

Är räntan högre?

Du ska betala lite extra när det gäller basen bolåneräntan jämfört med, exempelvis, en fem års fast ränta affär.

Var kan jag få offset konton?

Banker och hypoteksinstitut erbjuda motprestationer, men det är tillrådligt att söka oberoende opartiska råd från en inteckning mäklare som hjälper dig att avgöra vilka, och om, offset Konton är lämpliga för dig.