frågor husägare bör överväga att stoppa avskärmning

Villaägare som står inför avskärmning har ofta att göra några mycket svåra beslut om deras nuvarande finansiella situation, hur man handskas med inteckning och ekonomiska framtidsutsikter. Men tyvärr för få låntagare frågar sig den tuffa, viktiga frågor som skulle ge dem de bästa chanserna för långsiktig ekonomisk framgång. En avskärmning situation kan vara en bra tid att reflektera över dessa frågor.

Ledordet husägare bör ha när forska hur avskärmning fungerar och olika lösningar är därför de söker detta råd och kunskap i första hand. Är det för att de letar efter alternativ för att rädda hem? Eller kanske bara för att sälja eller ge upp fastigheten och gå därifrån? Är låntagarna fråga om en brist dom om de promenad eller gör de ens vet om det skulle tillåtas i sitt tillstånd?

För villaägare som redan arbetar med sina långivare eller en avskärmning assistans bolag, kanske de vill bara veta mer om processen att ändra ett lån eller på annat sätt förhandlar med en bank. Att lära sig att stoppa en sheriff försäljning på kort varsel är också användbara, beroende på omständigheterna. Men tills husägare vet varför de behöver avskärmning råd, är det svårt att hitta den specifika information som skulle hjälpa dem mest.

En annan primär fråga värd att reflektera över är om husägare vill sälja eller spara hem, och vad deras alternativ är i båda fallen. Dessutom, medan de kanske vill spara sina hem, om de inte kan arbeta fram en prisvärd metod för att göra detta, kan det vara bättre att sälja. Men om marknaden har minskat, kan sälja också vara en svår alternativ, vilket kan tvinga husägare att filen konkurs eller ge banken en handling i stället.

Dessutom bör husägare ta lite tid att tänka på varför de hamnade på efterkälken i sin inteckning i första hand. Om det berodde på en kortsiktig svårigheter att de inte förbereda sig för, kan det vara klokare att inrätta en nödfond för att se till att situationen är osannolikt att hända igen. I stället klänger på något desperat försök att stoppa avskärmning, kan det vara bättre att ge upp hemmet och återuppbygga sina ekonomiska liv.

Å andra sidan, om låntagarna hade en sparplan och bara sprang ut ur fonder på grund av en mer långsiktig ekonomisk förändring, kan det vara nödvändigt att ge upp hemmet om det inte finns tillräckligt med inkomster för att betala lånet och få tillbaka på ett sparplan. Men att ha ett hem utan besparingar är bara en inbjudan för nästa olycka för att förvandlas till en annan förödande ekonomiska svårigheter.

En sista fråga kan vara för husägare att avgöra vad chanserna egentligen är att hantera alla sina skulder. Om det inte är möjligt att avgöra med oprioriterade fordringsägare, arkivering kapitel 7 konkurs kan vara den bästa lösningen, medan ett kapitel 13 kan vara i ordning om låntagarna vill använda federal domstol skydd för att betala tillbaka sina skulder i största möjliga utsträckning.

Medan det finns många, många frågor att tänka på när man står inför avskärmning, alltför många husägare bara hoppa in i en dyr lån ändring eller återbetalning plan, gå rakt i konkurs, eller helt enkelt överge sina hem. Detta resulterar ofta i låntagare tar ut fler lån eller sträcker sig ännu längre ekonomiskt, med något bättre resultat än att fördröja förlusten av hemmet med några månader. Detta är en olycklig lösning till utestängning och kan undvikas med lite eftertanke och planering.