frågor du måste ställa när erhålla hem finansiering

Även om det är naturligt att känna sig nervös under processen för att få ett billån, och frestande att ta det första godkännandet som kommer i din väg, är det inte det bästa sättet att göra affärer. Kom ihåg, är det hem köparen kunden i inteckning processen, och du har all rätt att välja det bästa erbjudandet. När shopping för en inteckning finns flera frågor som du bör ställa långivaren.
Hur mycket kommer lånet att kosta? Det är viktigt att veta exakt hur mycket du kommer att spendera varje månad för att serva lånet. Fråga inte för den lägsta månatliga utbetalningen, eftersom detta kan leda till en katastrofal lån situation, med justerbar ränta inteckningar och betalningar ballong. Be att få se, skriftligen, vad storleken på din betalning kommer att vara varje månad, och hur det bryts ned. Beroende på hur ditt lån är strukturerad, kan du räkna med att betala ränta, kapitalbelopp, och möjligen fastighetsskatt och privata försäkringar för hypotekslån. Dessa siffror kan lägga upp snabbt, så det är viktigt att ha ett handtag på dem innan du börjar handla.
Vad är den billigaste metoden att stänga lånet, en högre ränta eller högre kostnader stängning? Banker, som alla andra företag, är i branschen för att tjäna pengar, och de kommer att få sina pengar ett eller annat sätt. Ibland kan du handla en högre ränta för lägre avsluta kostnader, eller vice versa, men det kan vara svårt att avgöra vilken som är bättre affär. Medan vissa delar av beslutet kan innebära hur mycket pengar du har tillgängligt på balansdagen, övriga överväganden inkluderar hur länge du planerar att bo i hemmet, och hur bra din kredit är.
Finns det några program som finns tillgängliga för att hjälpa till att rädda mig pengar? Det finns en mängd olika program som fastställts av den federala regeringen som syftar till att göra hemmet köpa mer överkomligt. De omfattar det första programmet gången köpare, samt ett program för veteraner. Fråga specifikt om det finns några program som du har rätt till.
Vem jobbar du för? Det är lätt att avgöra vem långivaren fungerar för om du besöker en bank för ett bostadslån, men om du går till en inteckning mäklare är det klokt att fråga vem hans chef är. Du kan använda denna information för att bekräfta att långivaren har tillstånd att göra affärer i ditt tillstånd.
Är den ränta som du erbjöd mig fast eller rörlig? Medan en rörlig ränta kan verka lockande på den tiden, garanterar en fast ränta du samma månadsbetalning över lånets löptid. Om räntorna faller kraftigt, kan du refinansiera alltid lånet till att lägre ränta, ofta minska längden på lånet samtidigt.
Hur mycket kan jag råd? Mortgage långivare använder en komplicerad formel som tar hänsyn till din befintliga skulder och din inkomst för att avgöra hur mycket de kommer att låna dig. Detta är en viktig fråga som du måste ha svarat innan shopping för ett hem.

Även om dessa är alla viktiga frågor att ställa din inteckning långivare, berättar de inte hela historien. Medan långivare kan berätta för dig att du kan låna ett visst belopp, är du inte skyldig att låna hela detta belopp, och ofta är det en dålig idé att låna hela beloppet. Medan banken tar hänsyn till din månatliga skuld, tar de inte hänsyn till saker som det belopp som du spenderar på bränsle varje månad, hur mycket du gillar att shoppa, eller om du barnet kommer att behöva tandställning i två år. Denna oro är upp till dig. Låna inte så mycket pengar som din månatliga betalning kommer att lämna dig oförmögen att leva. Använd inte ett intresse bara lån för att köpa fler hus än du verkligen har råd. När du är i ditt nya hem, kommer du att ansvara för underhåll och reparationer, och om något, kommer dina utgifter att bli mer, inte mindre, än de var i ditt förra hem.
På grund av den nuvarande inteckning situation, långivare ser mycket mer noggrant på vem de lånar ut pengar till, men det betyder inte att du inte ska titta noga på din långivare också.