frågor du bör ställa om arm bolån

Att välja en inteckning är ett viktigt beslut. Vilka frågor bör du fråga din långivare innan du skriver på den streckade linjen?

Vad är den nuvarande basränta? Detta kommer att berätta vad prime-räntan är och därifrån kommer du att kunna avgöra en trend i räntorna baseras på ett fåtal år till ett värde av primräntor att hjälpa dig att avgöra vilken inteckning är bäst för dig.

Vilken är den aktuella räntan du erbjuder på fast ränta inteckningar och vad skulle de betalningar vara? Svaret på denna fråga kommer att berätta vad dina betalningar skulle vara för lånets löptid. Räntan kommer att vara högre än en arm inteckning, men förblir konsekvent under hela lånets löptid.

Vilken är den aktuella räntan du erbjuder på ARM bolån? Räntan på en ARM inteckning kommer att vara betydligt lägre än för en fast ränta inteckning.

Vad är termen för den huvudsakliga räntan för ARM inteckning och hur ofta kommer räntan att vara upp för granskning? Termen för den huvudsakliga räntan, vanligtvis ett, tre eller fem år, kommer att avgöra hur många år du har kvar med nuvarande takt tills räntan är över och ändras. Räntan blir då upp för granskning vid ett intervall av vanligtvis ett till tre år.

Har vi råd ekonomiskt en ökning av ARM inteckning ränta? Fråga din långivare om du kommer att ha råd med det utjämnade ökning av räntan bör det stiga till den nivån när räntan är upp för granskning.

Kan vi se över villkoren för ARM inteckning? Fråga din långivare att gå igenom alla de villkor och i den justerbar ränta inteckning med dig. Se till att du förstår alla detaljer i inteckning innan du skriver på den streckade
linje.