frågor att beakta med omvänd inteckningar

Som du bege dig in i din pension år, måste du räkna ut hur man ska generera intäkter. Vända din inteckning är ett alternativ som har blivit populär, men är också mycket kontroversiell.

Det omvända inteckning är precis vad det låter som. Istället för att du gör betalningar till en långivare, gör långivaren betalningar till dig. Även om det kanske låter fantastiskt, likheterna ganska mycket slut där.

När betalningar görs till dig, är mer och mer av det egna kapitalet i ditt hem omvandlas till skuld. Att skulden växer till en ränta som är typiskt en till två procentenheter högre än ett vanligt bolån eller refinansiera.

En tanke som kanske har dykt in i ditt sinne är vad som i slutändan händer när det egna kapitalet i hemmet används upp? Om det inte finns någon rättvisa, äger du fortfarande hemma? Är du förväntas betala av lånet? Blir du vräkt?

I det förflutna, är den fula svaret att ni skulle förlora hemmet. Eftersom pensionärer sitter på en trottoarkant inte gå över brunnen, klev regeringen i. De flesta planer nu tillåter dig att stanna i hemmet, även om det egna kapitalet är förbrukat helt.

En annan vanlig fråga är hur stor kommer den månatliga betalningar långivaren vara? Det finns ett antal faktorer som går in bestämningen. Dessa inkluderar den mängd kapital i ditt hem, den räntesatsen på lånet, kostnader och avgifter.

Slutligen är den största faktorn respektive plan du väljer. Du kommer att ha ett val av olika alternativ som producerar olika betalningar och så vidare. Situationen liknar den där du besluta om en inteckning för ett hem du köper.

Så, kan du ändra dig och gå i en annan riktning? Ja. Därvid dock måste du antingen sälja ditt hem för att betala av den omvända inteckning eller helt enkelt betala bort det direkt.

Många undrar om de kan peka extra uppskattning som tiden går. Om du hem växer i värde, är svaret du kan. Ärligt talat, är detta ett område som inte har sett en hel del action med tanke på den relativa Nystartad omvänd inteckningar.

Så vad händer när du når slutet av raden? I en sådan situation, är hemmet hanteras precis som en med ett traditionellt bolån. Dina arvingar kommer antingen sälja den eller komma upp med pengar för att betala av omvänd inteckning.

Det omvända inteckning är utan tvekan en ny leksak i lånet industrin. Som sagt, det är mycket dyrt. För en majoritet av människor är det ett dåligt val jämfört med andra alternativ som är billigare och ger mer intäkter.