förvirrad om remortgageing. detta kommer att bidra till att lugna stormen.

Remortgage handlar om att byta din inteckning till ytterligare en inteckning långivare, i syfte att minska mängden du betalar på din inteckning. Kort sagt en remortgage är om att spara pengar. Det är av särskild betydelse om värdet på ditt hem har ökat.

Remortgaging innebär vanligtvis att ändra din bolåneinstitutet, men inte nödvändigtvis.
De flesta långivare som erbjuder den typ av speciella erbjudanden du kommer att titta efter bara för att locka nya kunder till sin hemsida och medvetet utesluta befintliga kunder.

Hur mycket kan jag spara?

Om du betalar en ränta på säg, kan 7,5% på en $ 100.000 lån och du ändrar din inteckning till en annan, kostnader som du 7% du kommer att spara $ 31 per månad. Det är $ 372 per år eller $ 9300 under en 25 år inteckning sikt.

Det viktigaste att veta är kostnaden för de påföljder som du måste betala för att ge upp ditt gamla lån. Ett snabbt samtal till din inteckning leverantör ska berätta detta. Bara ha ditt referensnummer till hands. Likaså ett snabbt samtal till en oberoende finansiell rådgivare eller en eventuell ny inteckning leverantör kommer att visa dig hur mycket din nya inteckning kommer att kosta.

varför är inte alla remortgaging?

Remortgaging är ganska lätt att forska. Men det finns en hel del okunskap om den typ av besparingar möjligt och, naturligtvis, spelar vår gamla kompis konsument tröghet dess lyckliga roll. Det är inte så förvånande med tanke på besväret, de flesta av oss kommer ihåg om processen att få en inteckning i det förflutna. Även om de vill minska sin avbetalning, några av oss, anmäl dig till affärer där vi inte trodde att de lämnande sanktioner skulle vara ett problem.

hur lätt är remortgaging?

I den gamla onda tiden remortgaging var en komplicerad process. Du var tvungen att åka runt och sortera igenom miasma av bolåneinstitut ‘jargon.Now dock långivare är “för det”, desperat att stjäla kunder från sina konkurrenter och kommer att erbjuda erbjudanden medvetet syftar till att göra detta.

Allt du behöver göra är att ge dina uppgifter till en inteckning mäklare eller IFA och se om de kan komma upp med en bättre affär. Shop runt för att se till att du får det bästa remortgaging möjliga. Om det kommer att spara dig ta pengar händerna ur fickorna, räta på ryggen och underteckna långivare ansökningsblanketten – vilken mäklare / IFA kommer har skickat dig. Vi rekommenderar att du alltid får tre citat när man köper en finansiell produkt.

Hur väljer jag det bästa erbjudandet?

Summan av kardemumman är att du letar efter en inteckning med en billigare ränta.
Se upp för tie ins, antingen med försäkring för att gå med inteckning, eller de sanktioner som kommer att hänga som en snara runt halsen för att få dig att stanna med långivaren efter specialpris har löpt ut. Dessa nackdelar bör tas i noggrant övervägande – men de är lätt att kontrollera.

Den bästa remortgaging affär kan vara en som inte erbjuder den lägsta räntan, men inte binda dig i.