förväxla inte fha värderingsman för en inspektör

Om jag hade ett nickel för antalet gånger jag hörde en säljare eller en husägare ser att refinansiera uttrycka någon form av rädsla för FHA värderingsman kommer in och ber honom att bygga sitt hus, skulle jag vara mindre pank än jag är nu.

Det första man måste förstå om värderingsman är han eller hon inte fungerar för FHA och inte är det på vissa ingående egendom inspektion för att tvinga dig att upprätthålla största strukturella integritet ditt hem kunde uppbåda.

Den värderingsman är en självständig verksamhet i näringslivet att göra en sak …. Värdera en fastighet för värde så att långivaren har en grund för att göra ett lån till låntagaren. Detta är det första och viktigaste sak som de är där för att göra.

Så är fallet deras tid måste spenderas bedriva denna verksamhet. När de kommer till huset du kommer att märka dem mätning. Detta för att bestämma beboelig ytor. Detta är det viktigaste man kan göra för att jämföra ditt hem till like-typ hem.

De kommer också att ta en titt runt ditt hem för uppgraderingar. Naturligtvis, när man jämför ett hem till en annan detta är viktigt eftersom det går att värdera.

Vad du inte hittar honom göra är att kontrollera kranar, foundation integritet, oavsett om belysningen fungerar eller inte, eller om luftkonditioneringen fungerar på sin högsta nivå.

Som sagt FHA värderingsman måste ringa ut vissa objekt om de är uppenbara. FHA har vissa regler att följa och värderingsman måste följa dessa regler. Saken är dessa poster skulle vara uppenbart uppenbar. Om du har ett uppenbart behov av ett nytt tak som skulle få kallas ut.

Jag hade en låntagare med ett hem med en stor tydlig grundläggande fråga. Det kallades ut. Bortom artiklar som denna och några mindre uppstickare som skalar måla, är FHA värderingsman där för att göra jobbet för bedömningen av värdet. FHA är en stor lån idag och fler och fler säljare och låntagare kommer att använda detta lån. Det skall välkomnas.