förvaltningsfastigheter hypotekslån nyckeltal

Grattis till ditt beslut att dyka in i den kommersiella fastighetsinvesteringar företag! Medan det finns många spännande tider framöver för dig, kommer du också att det kan finnas några stora frustration också. Att uppnå finansiering är ofta det mest påfrestande tid för alla kommersiella fastigheter investerare, liksom ett enskilt största frustration. Men genom att bättre förstå förvaltningsfastigheter processen hypotekslån du kan enkelt flytta genom frustration och på att bli en investering fastighetsägare snabbare.

Likaså att upphandla bostäder bolån genom en inteckning mäklare eller en bank, kommer du förmodligen att göra med en kommersiell fastighet mäklare eller långivare för din kommersiella fastigheter köp. Medan din mäklare och din långivare kan vara till viss hjälp för dig, om du kan göra några läxor innan söker finansiering, kan du minska din stress nivå oerhört. Detta gör att du kan gå in i processen bättre att veta vad du kan få enkel godkännande. Och, om du söker efter en mer komplicerad godkännande, kan du komma till bordet med alla fakta långivaren kommer att vilja.

En del av att göra dina läxor, innan prata med en långivare, är att förstå att det finns tre vanliga förhållanden som kommersiella långivare alla använder för att bedöma risken för en investering. Om du är utbildade om dessa förhållanden kan komma till bordet med din långivare i ett positivt läge genom att vara betydligt förberedd. Dina förberedelser kommer att visa långivaren att du vet vad du gör och detta kommer att göra dem mer benägna att göra affärer med dig.

Låt oss ta en stund och undersöka dessa tre nyckeltal närmare:

skuld täckningsgraden (DCR)

Den skuld täckningsgraden (DCR) beskriver till långivaren hur mycket inkomst fastigheten producerar jämfört med kostnaden för den totala skulden på fastigheten. DCR beräknas genom att ta din driftnetto och delas med summan av all inteckning på fastigheten.

De flesta långivare vill se en DCR på minst 1,2 för att överväga låna pengar på en fastighet. Varje DCR under 1,2 indikerar att långivaren att fastigheten förmodligen kommer att förlora pengar. Långivare gillar inte att låna på en fastighet med att hög av en potential för att förlora.

lånet-to-value ratio (LTV)

Lånet-to-value ratio (LTV) är samma sak som du kanske förknippar med bostadslån. Det är helt enkelt den totala skulden på fastigheten i jämförelse med fastighetens aktuella marknadsvärde.

Medan bostäder långivare är okej med mindre än 75% LTV, kommer du att finna att kommersiella långivare använder 75% LTV som den minst de vanligtvis låna på. Detta innebär att du måste behålla 25% outnyttjad kapital på fastigheten.

Vissa kommersiella långivare kommer att gå högre än 75% standard, men du kommer troligen att betala mer för den skuld än du skulle göra om du hade stannat under denna procentsats.

skuldkvoten

Generellt för mindre kommersiella projekt de kommersiella långivare kräver att du lämna in en personlig budget som en garanti för den potentiella lånet. Skuldkvoten kommer att vara dina egna personliga månatliga bostäder kostnader dividerat med din egen personliga månatliga bruttoinkomsten.

Skuldkvoten visar långivaren hur mycket pengar du har personligen som inte redan tilldelats ditt uppehälle varje månad. De flesta kommersiella långivare kommer inte att låna ut till dig om din personliga skuldkvoten ligger över 25%. Några har varit kända för att låna upp till 36% dock, återigen, kommer du att betala en premie för detta lån.

Innan du närmar dig en långivare du vill förstå dessa tre nyckeltal och köra siffrorna för din unika situation. Genom att bestämma om finansiering kommer att vara lätt eller svårt, från början av ditt projekt, du kan bättre arbeta med de kommersiella inteckning förvaltningsfastigheter långivare. Alla lån är möjligt, men de är mer sannolikt när du har gjort din läxa innan du talat med en långivare.