förutspådda boräntor för detta år

För många husägare, betala den månatliga inteckning betalning är ett enormt åtagande, särskilt för de villaägare som har en rörlig ränta inteckning som nyligen har anpassat sig till en ny, högre nivå. Lyckligtvis har den amerikanska regeringen ingrep och skapade program som tillåter husägare att minska sina risker för att förlora sina hem till utestängning. Och medan refinansiering eller modifiering av ditt befintliga lån är knepigt, är det första du måste bestämma vilken du ska göra – ändring eller refinansiering.

Om du står inför avskärmning

Om du står inför avskärmning av ditt hem inteckning, har regeringen genomfört program som ger ett incitament för långivaren att antingen ändra eller refinansiera inteckning och hålla dig i ditt hem. På detta sätt, kan husägare som inte kvalificerar sig för refinansiering på traditionellt mode fortfarande hitta hjälp. Detta är vanligtvis fallet när hem värden har sjunkit i ditt område och banken eller långivaren inte känner sig bekväm med att ändra ditt lån eller refinansiering en inteckning som är under vattnet.

modifiering enligt denna plan

Hypotekslån modifiering kan hjälpa tusentals villaägare att stanna i sina hem med mer överkomliga månatliga betalningar. Den inteckning modifiering låter din långivare att skriva om villkoren för ditt lån till att omfatta en bättre ränta (en lägre ränta) och en längre sikt (upp till fyrtio år för vissa låntagare). Detta har effekten att sänka din betalning eftersom du betalar mindre ränta och stretching dina betalningar ut för ett större antal år.

För att kvalificera sig för hypotekslån modifiering, måste du ha tagit ut din inteckning helst före januari 2009, och du måste ändra ditt befintliga lån på din primära bostad, inte på ett andra hem. Du måste skyldig mindre än $ 729.500 på ditt hem, och du måste kunna ge full information om din ekonomiska situation med handlingar för att backa upp det, gillar skattedeklarationer och paystubs. Du måste också ge långivaren med en ekonomiska svårigheter uttalande eller utsaga som låter dem veta varför du har problem med att göra dina betalningar – arbetslöshet, sjukdom som hindrar dig från att arbeta, etc. Din inteckning betalning måste ta upp 31% eller mer av din resultat före skatt, och din nya betalning beloppet måste vara mindre än 31% av detta belopp.

refinansiering under denna plan

För de villaägare som är berättigade att refinansiera sina befintliga bolån (i stället för inteckning ändring), det finns kvalifikationer som måste uppfyllas. Refinansiering kan hjälpa dig få ut av en rörlig ränta inteckning som har anpassat sig till en kurs som inte är prisvärd. Endast de inteckningar som är skrivna av Freddie Mac och Fannie Mae kvalificera sig för refinansiering. Om du är osäker på om Freddie och Fannie har en hand i finansieringen din inteckning, kontrollera med din långivare – eftersom många, många bolån tecknas av dessa två jättar i inteckning industrin, och chansen att du inte ens vet det.

Du måste också visa att du har tillräckliga inkomster för att göra din inteckning betalning, som bestäms av din inkomst till skuldkvoten. Din refinansieras inteckning kan inte vara mer än 105% av det aktuella värdet på ditt hem, som bestäms av aktuella marknadsvärden för ditt område. Inteckningar refinansieras enligt den nya planen kommer att skrivas som fast ränta inteckningar för femton eller trettio år.

Varför nu är bästa tiden att ändra eller refinansiera

Nu är den bästa tiden för att ändra eller refinansiera din inteckning på grund av de låga, låga priser som du kan få, vilket kommer att göra ditt hem kostar mindre i längden. Även i början av det här året såg bolåneräntor sjunka under 5%, kommer de flesta priserna för de kommande månaderna och i början av nästa år håller stadigt höger vid 5%, vilket är en stor hastighet oavsett hur du ser på det.