förutsägelser om bolånemarknaderna

Göra förutsägelser bolåneräntan är något som många marknadsaktörer mavens och förståsigpåare har försökt göra under många år. Troligtvis har alltsedan bolåneräntor skrivit för allmänhetens kännedom. År 1971 började Freddie Mac samla inteckning data och utvecklades till vad som idag är en veckorapport om där priserna för närvarande står. Dessa data är inte alltid sant för varje marknad som vissa marknader varierar kraftigt på grund av utbud och efterfrågan precis som hem priserna varierar kraftigt. Med det kända, hur är det verkligen möjligt att kunna förutsäga bolåneräntor på ett konsekvent sätt. Det finns sätt på vilka vi kan analysera data och en sak som fortsätter att hålla sant med de finansiella marknaderna är att det förflutna är en stor prediktor för framtiden.

Tyvärr, vi har verkligen inte tillräckligt med information om det förflutna för att kunna göra definitiva förutsägelser av marknaden. 1971 är inte så länge sedan när det gäller de finansiella marknaderna. Det har egentligen bara varit tre stora cykler i den totala aktiemarknaden sedan dess, så de data vi har är bara en repa på ytan av vad vi faktiskt skulle behöva. Marknad psykologi är något som ofta används för att förutsäga övergripande trender i marknaden, men det verkar vara mer av en långsiktig typ av förutsägelse. Att gå emot trenden och gör raka motsatsen till alla andra har tycktes göra många investerare ganska rik. I den aktuella marknaden, alla säger att du inte ska köpa ett hem eller investera i fastigheter och jag kan tänka mig att det finns många individer som har lite extra pengar att avvara som bara slickar sina läppar för att lägga vantarna på några av de dirt cheap fastigheter tillgängliga.

Med denna kunskap kan du fatta beslut bolåneräntan på egen hand, men alla säger att det finns inget sätt priserna kan gå upp, så att du vet vad det betyder.