fortsätta söka och du skall finna en attraktiv jumbo lån

Massor av bolåneinstitut erbjuder jumbo bolån nu, men villkoren för godkännande är tuffare än människor någonsin kan minnas.

Jumbo bolån definieras som inteckningar som är större än din vanliga konventionella bolån. Med andra ord, de är större än de överensstämmer låneram, det maximala lånebeloppet att myndigheter Fannie Mae och Freddie Mac kommer att köpa.

Den svåra delen är den maximala låneram är olika beroende på plats. Majoriteten av bostadsmarknaderna har den standard maximalt $ 417.000, och alla lån som överstiger detta belopp passar i jumbo lån kategorin. I de höga kostnader bostadsområden, är som Los Angeles, något bostadslån är större än $ 729,750 en jumbo. Så kan du få en överensstämmande låneräntan i Los Angeles för vad som är en jumbo lån i de flesta andra städer.

Under bostadsboomen period som gick från 2003 till sommaren 2007, hade bolåneinstitut avslappnad sina riktlinjer för jumbo lån bara för att locka till sig företag. När sub-prime krisen slog till, blev kredit tight och sipprat ner till andra segment av inteckning industrin från Option Arms, ALT-A till prime låntagare, började alla försumliga eftersom eget kapital uppskattning var inte på uppgång längre.

Långivare var tvungen att justera och dra åt sina riktlinjer och som ett resultat varje lån granskas närmare med strängare krav, och särskilt så för egenföretagare. Redovisade intäkter lån är alla utom borta med många långivare om du inte har 35% till 50% ner eller KAPITAL i din fastighet och det är bara med en liten fåtal långivare.

Att vara berättigad till en jumbo lån i den aktuella marknaden, bör du förutse:
– Att ha en handpenning på minst 20 procent för att köpa (eller har minst 20 procent eget kapital i syfte att refinansiera, vissa nischade långivare fortfarande erbjuder 10% ner för inköp).
– Till fullo dokumentera din inkomst.
– Din föreslagna bostäder betalning måste vara mindre än 38 procent av din bruttoinkomst.

Sökande som omfattas av dessa regler kommer att inse att dagens räntor är några av de bästa som erbjuds någonsin. Det är fortfarande i ditt bästa intresse att jämföra priser och avgifter för en jumbo lån eftersom dessa lån är inte tillgängliga överallt.

Kontantinsatser Vital
Under de senaste 24 månaderna, har den största utmaningen i utlåningen ovan överensstämmer gränser för att ta itu med det som krävs handpenningen från långivare. Det är mycket svårt att hitta en långivare som kommer att godkänna en jumbo lån över 80 procent lån till värde eller eget kapital i hemmet för en refinansiering.

Anledningen är på grund av sjunkande hem värden så normala husägare med god kredit samt inkomst upptäcker att de inte är kvalificerade att refinansiera. Sjunkande hem värden är långivarnas största bekymmer när man överväger att erbjuda jumbo inteckningar.

dokumentera din inkomst
Jumbo inteckning låntagare måste ge giltig dokumentation som visar att de gör vad de påstår på ansökan. Om låntagare kan göra att de kommer att hitta exceptionellt attraktiva priser från lokala banker som Bank of America, Wells Fargo och även lokala banker gemenskap.

Dessutom bör låntagare har kredit poäng 720 eller högre eller skuld till nyckeltal intäkter på 38 och nedan. Inget undantag nu för tiden eftersom det är för mycket risk eller långivare. Några goda nyheter kom precis i vilket hem försäljning ökade med 10% i månaden av oktober 2009. Nya gillar detta innebär lån görs och konsumenterna drar fördel av det så kanske det är ett tecken på att långivare så småningom kommer att luckra upp normerna aldrig så lite.