försvara avskärmning med sanningen i utlåning frågor

En av de lagar som ger husägare mest skydd mot aggressiv utlåning missbruk är sanningen i Utlåning lagen (TILA). Denna lag antogs för att ge låntagare med viktiga upplysningar och att tvinga långivare att göra korrekta upplysningar om kostnaden för att låna pengar. I många fall, om en inteckning företag säljer ett lån till en investerare eller andra långivare, kan den nya ägaren fortfarande hållas ansvariga för eventuella brott mot lagen.

Mortgage serviceföretag, däremot, fungerar i deras egna juridiska världen långt utanför gränserna för moral, etik, eller förbud mot onda, rovgiriga åtgärder. Som många husägare har upptäckt när de skjuts in avskärmning, kan de ha några åtgärder mot inteckning service övergrepp. Ett annat kryphål i utlåning lagar som reparatörer dra nytta av är att TILA inte ens kan tillämpas på dem.

Även fordringar enligt sanningen i Utlåning lagen kan vara kraftfulla försvar till utestängning och tvinga bankerna att upphäva lån helt, är reparatörer inte behandlas som förvärvare av bolån enligt villkoren i lagen. Såvida inteckning service företag tilldelas även ägandet av lånet själv, gäller lagen inte det, och husägare kan inte använda lagöverträdelser som försvar i en avskärmning fall.

Även i vissa fall där inteckningen serviceföretaget inte förvärvar lånet, får den inte betraktas som förvärvaren enligt villkoren i TILA. Om bolaget förvärvar inteckning endast för administrativa ändamål och bekvämlighet i samband med service lånet, så räknas det inte som förvärvaren. Den enda åtgärd som företaget har att ta är att identifiera den faktiska ägaren om låntagarna skriftligen begära.

Två fall kan tyda på att den service företag räknas som innehavaren av inteckning, trots sin envishet att det inte. Den första är om företaget tar ett intresse för lånet utöver bekvämligheten av administration. Det andra fallet är om bolaget representerar sig själv till de villaägare som den faktiska ägaren av inteckning. I båda fallen kan den sanningen i Utlåning lagen tillämpas.

En sista instans som husägare kanske vill forskning när du försvarar avskärmning mot ett serviceföretag är om lånet balans var felaktigt. I detta fall kan det vara en kränkning av TILA bestämmelse som kräver korrekt beskriver saldon och övriga rörliga justeringar ränta. När serviceföretaget felaktigt debiterar service-relaterade avgifter till låntagarens konto, kan det vara ett brott mot TILA.

Tyvärr, kan husägare bäst tjänas genom att stämma innehavaren av lånet direkt när man försöker undvika utestängning, om det finns betydande Tila kränkningar. Den inteckning servicetekniker kan förenas med rättegången, men bara gå efter serviceföretaget baserat på TILA överträdelser kan leda till husägare påståenden som kastas ut på grund av det förhållandet att lagen själva. Även om det kan finnas kränkningar, kan serviceföretaget vara} immuna från ansvar.