förstår du equity release

Du kan pensioneras och är i ett skede av att leva ut din pension och du kan lida finacially. Om du äger din egen fastighet och är i en ålder på 50 eller över, försöka frigöra kapital från din egendom. Det skulle bara ge dig en klumpsumma eller extra inkomst varje månad.

Många husägare kan överväga equity release för skatteplanering skäl. Nedan finner du en breif syn till hur fungerar equity release och en guide om hur man får ut det bästa din equity release. Om du funderar på att frigöra kapital finns det många faktorer att beakta.

Nedan är bara några exempel på vad det innebär:

– Försök att se var annars kan du gå till om du lider finacially

– Försök att kräva några fördelar du kan vara öppen för;

– Se till att din kommun kan hjälpa dig att betala för något omskrivningen eller förbättringar hem;

– Spåra alla pensioner du kan ha förlorat ur sikte, med Pension Spåra Service;

– Försök att gräva i ditt sparande eller sälja dina investeringar, dock överväga att få goda råd från någon i det området innan så sker.

– Sälja dig egendom och undre till en mindre och billigare egendom.

Vissa människor förstår inte equity release, så vad är det egentligen?

Equity release i enkla termer är ett sätt att få en klumpsumma av kontanter från värdet på ditt hem.

Det kan vara till hjälp för många i vissa omständigheter men är inte lämplig för varje individ. Ett tydligt exempel kan equity release träna dyrt och oflexibelt om dina omständigheter förändras under framtiden. Det kan påverka din nuvarande eller framtida potential att kräva några typer av förmåner. Ett bra sätt är att låna en klumpsumma säkras mot ett hem.

Ett annat sätt skulle vara att sälja hela eller delar av din egendom för att skapa en regelbunden inkomst eller klumpsumma, eller till och med båda. Detta gör att du har rätt att fortsätta leva där. För att komma i denna position skulle du behöva ha avslutat alla dina amorteringar, eller ha en liten utestående lån att färdigställa för en equity release system.