förståelsen jumbo inteckningar

En jumbo bolån är ett bolån som överstiger de gränser som fastställs av Fannie Mae och Freddie Mac.

Hur är jumbo lån annorlunda?

Vad skiljer jumbo hypotekslån är lånebeloppet. För närvarande är lånebelopp som är högre än $ 417.000 vanligtvis anses jumbo inteckningar. Denna bestämning görs genom att jämföra branschstandarder för genomsnittliga bostadslån som regleras av de två största sekundära bolåneinstitut, Fannie Mae och Freddie Mac.

Fannie Mae och Freddie Mac som branschstandarder för ‘överensstämmer lån “, Bostadslån utöver de trösklar betraktas som jumbo inteckningar. Dessa två byråer mössa dollarn siffran för lån som de kommer att köpa (det är där $ 417.000 siffran kommer ifrån). Större lånebelopp finansieras av andra investerare som banker och försäkringsbolag. Observera att dollarn siffra inställd att kvalificera jumbo inteckningar avviker med lokalen, så gränsen är högre i Hawaii och Alaska (och i vissa andra stater). I de flesta av USA, jumbo bolån är de större än $ 417K.

tillgängliga termer – 15 år fast, 30 år fast eller variabel 30 år jumbo inteckning

Villkoren för jumbo bolån varierar på samma sätt som andra typer av bostadslån. Köparna kan välja mellan rörlig ränta, som 3/1 eller 5/1 armar, för en 15-30 år jumbo inteckning, eller en 15 eller 30 år fast jumbo bolåneräntan.

Oavsett om en 15 eller 30 år fast jumbo inteckning eller en justerbar ränta som är bäst för dig beror på dina planer och situation.

En 30 år fast jumbo inteckning är bättre för dem hela planen att äga hem för en mycket lång tid. Med denna typ av inteckning, kommer räntan inte gå upp, men det kommer aldrig att gå ner, antingen – det förblir densamma för livet av lånet. Detta är bra eftersom betalningen är förutsägbar, och kan inte stiga kraftigt om räntorna gör. På nedsidan är det 30 år fast jumbo bostadsränta högre eftersom långivare vet att de aldrig kan ta ut mer än den ursprungliga hastigheten.

Den lägsta jumbo bolåneräntan är oftast en justerbar 30 år jumbo bolåneräntan. Långivare förstår deras möjligheter att dra nytta av ökningar i priserna över tiden, så de är villiga att låna ut till en lägre ränta i början. Även kommer den lägre hastigheten varar inte. En variabel 30 år jumbo bolåneräntan kommer att fastställas i 3 till 5 år, och sedan justerar årligen enligt ett index. Även små ökningar kan innebära betydligt större månatliga inteckning betalningar.

Att gå med en justerbar 30 år jumbo bolåneräntan fungerar bra när en köpare planerar att flytta inom 3 och 5 år fast period. För en köpare mer berörda med mindre initiala betalningar, eller som sannolikt kommer att refinansiera inom en snar framtid, är den variabel 30 år jumbo bolåneräntan bättre än 30 år fast jumbo inteckning. Varför betala högre fast ränta när köparen vet detta är inte deras långsiktiga plan?

Alla jumbo inteckning produkter – 15 år, variabel 30 år, eller 30 år fast jumbo inteckning – har sina fördelar. En pålitlig bolåneinstitutet med jumbo erfarenhet finansiera bolån är en köparens bästa källan för att avgöra vilken produkt som är rätt för dem.