förståelse negativ amortering och din inteckning

Att köpa en fastighet är en enorm rikedom byggnad strategi för de flesta amerikaner. Om du inte är försiktig, kan dock strategin går dåligt på grund av negativ amortering frågor.

förståelse negativ amortering och din inteckning

USA har en stark medelklass, vilket gör landet till ett av de rikare i världen. En av de grundläggande elementen i denna medelklass är homeownership. Enkelt uttryckt, är homeownership en metod för att bygga välstånd genom att betala av bolån och realisera vinster genom uppskattning. Regeringen inser detta och ger incitament såsom realisationsvinster undantag och inteckning avdrag intresse av att underlätta fortsatt tillväxt.

Homeownership är dock inte alltid ett slam i dunk. Om du inte är försiktig, kan du hamna i en situation där du inser negativ amortering och faktiskt förlorar pengar. För att förstå ett sådant scenario, måste vi diskutera några grunderna i ett lån.

I utbyte för att vara lånade pengar, förväntar sig en långivare du göra månatliga utbetalningar av det förfallna beloppet. Återbetalningen av lånet kallas amortering återbetalningsplan. Med de flesta lån, är din första betalningarna oftast tillämpas på ränta. Detta kan leda till problem om lånet är för bra för att vara sant.

I en konkurrensutsatt lånemarknaden, banker och långivare som erbjuder erbjudanden som kan låta bra men kan skada dig i det långa loppet. Många av de inteckningar som faller inom detta område innebär någon variant av betalning som inte tar upp alla intresse ansamlas på lånet. Medan lån finns i en mängd olika format, sade lån i allmänhet är utformade för dig att betala mindre än den ränta som samlats på det lånade beloppet med tanken att du kommer att sälja hem i en relativt kort period, t.ex. ett par år. Problemet är naturligtvis, är vad händer om du inte kan sälja hemmet?

Som du säkert känner till, är den nuvarande fastighetsmarknaden stagnerat och till och med vikande på många platser över hela nationen. Detta innebär Priserna drar tillbaka bilda sina kikar som sågs under de senaste åren. Denna trend bör fortsätta under minst ett år om inte mer. Den grundläggande påverkan är att många människor som har köpt under det senaste året eller så nu äger ett hem som är värt mindre än vad de betalade. Kort sagt, de är upp och ner. Nu, kasta in en inteckning som faktiskt växer eftersom endast partiella räntebetalningar görs, och du har en katastrof.

Spel på fastighetsmarknaden tillväxt är inte nödvändigtvis en dålig sak. Marknaden tenderar att konsekvent växa med tiden. På kort sikt kan dock negativ amortering döda absolut dig så var försiktig.