förståelse kredit poäng och reparationer

Om du ansöker om en inteckning, du kommer att behöva ta itu med kredit poäng. Här är en primer på kredit poäng och metoder för att förbättra dem.

kreditupplysning

Steg ett i processen är att se till att du har en aktuell kopia av din kredit rapport. Kongressen ändrade nyligen Fair Credit Reporting Act, så att konsumenterna kan nu få en gratis kreditupplysning årligen. Det finns tre stora kreditbyråer: Equifax, Experian och Transunion. Eftersom posterna kan variera mellan byråer, men du vill begära en gratis rapport från vart och ett av de tre företagen. (Gå till www.annualcreditreport.com)

kredit värdering

Det är också viktigt att veta precis vad en bra kredit värdering är. De flesta A-Papper betyg börjar vanligtvis runt 680, men antalet kan variera något mellan långivare. Misströsta inte om du kommer upp blyg, det finns alltid utrymme för förbättringar. Öka din poäng bara 5 poäng kan spara en betydande summa pengar. Till exempel, om din poäng är 698 och du ökar den till 703, då kan du spara dig tusentals dollar över tiden som en följd av en liten förbättring till din räntesatsen på lånet.

Medan kredit reparation är nödvändig för vissa är det inte det universalmedel för att öka din kredit värdering. Även om du har stellar kredit, kan du förbättra dina poäng genom dessa steg:

Ett. Fördela ditt kreditkort skuld att ändra skuldsättningsgraden till tillgänglig kredit. Låt oss säga att du har en kredit värdering av 665. Om du har skulder på bara ett kort, och ytterligare fyra kreditkort med noll saldon, jämnt fördela skulden för det första kortet kunde flytta dig närmare, och eventuellt in i, detta ideal fäste.

2. Håll dina befintliga konton öppen och aktiv. Den genomsnittliga konsumenten är oftast angelägna om att stänga konton kreditkort som har noll balans, men att göra detta kan medföra att de förlorar fördelarna med en långfristig kredit historia och öka deras förhållande skuld till tillgänglig kredit. Kärnpunkten är inte stänger dessa gamla konton!

Tre. Håll kredit undersökningar till ett minimum. Varje utredning din kredit historia kan påverka din poäng någonstans 2-50 poäng. När det gäller inteckning och auto lån, även om du bara är ute efter ett lån, kan flera långivare begära din kredit rapport. För att kompensera för detta, räknas poängen flera auto eller förfrågningar inteckning i varje 14-dagarsperiod som bara en förfrågan, så försök och hålla sig inom denna tidsram.

Kom ihåg, kredit värderingar inte omedelbart få bättre. Förbättra dem kräver tid och omsorgsfull ansträngning från din sida, så det är en bra idé att starta minst tre till sex månader innan du skickar din ansökan om hem finansiering.

Om kredit reparation är vad du behöver, kan du börja antingen processen själv eller söka upp en reparationsservice. Om du bestämmer dig för att göra dina egna förbättringar, besöka så många webbplatser som möjligt att få information om kredit lagar och konsumenternas rättigheter. Flitigt söka igenom dem och utbilda dig själv så att du inte upprätthålla någon självförvållade sår. Ett bra ställe att börja skulle vara Federal Trade Commission webbplats, som innehåller en uppsjö av hjälpsamma litteratur.

Om du står inför svåra eller komplicerade kredit frågor, så kommer du förmodligen vill ta hjälp av en professionell kredit reparation företag. Innan du gör, se till att bekanta dig med FTC: s föreskrifter om kredit reparation. Med över 1100 företag kredit reparation att välja mellan, är det viktigt att vara säker på att du har att göra med ett välrenommerat företag. Undersök FTC: s uppgifter om bedrägliga metoder för att undvika att falla offer för bedrägerier kredit reparation.

Om än, kan lösa kreditproblem vara obekväma. Genom att ta dessa steg nu, men du kommer att bli avsevärt mycket närmare att få hem dina drömmar.