förståelse förskottsbetalning straff på bostadslån

Bolåneinstitut föredrar säkerhet till kaos. Vissa långivare ta detta koncept till sin logiska slutsats i bolån genom att sätta in förskottsbetalning straffklausuler.

förståelse förskottsbetalning straff på bostadslån

När en inteckning långivare utvärderar en låneansökan, utför den ett antal analyser för att fastställa risker och scenarier vinst. För många långivare, är analysen baserad på en viss period där de är absolut säker på att du kommer att betala tillbaka lånet. För att se till att detta händer, de sätter förskottsbetalning påföljder i lånet dokument. Medan du fortfarande kan refinansiera de påföljder brukar göra det en tvivelaktig ekonomiskt beslut.

Förskottsbetalning straff är helt enkelt godtyckliga bestämmelser som kräver att du betalar en avgift om du betalar av ett bostadslån innan en viss tidpunkt. Påföljderna kan vara motsvarande punkter, ett antal betalningar eller en fast avgift. Det finns ett brett utbud av påföljder eftersom den lag som reglerar dem sätts av stater, inte den federala regeringen. Eftersom stater sällan passera samma lag, har var och en sin egen uppsättning regler för vad långivare kan och inte kan betalas. Du kommer att behöva kontrollera lagarna i din stat eller tala med en inteckning mäklare för att räkna ut var du står.

Förskottsbetalning påföljder kan vara svindlande. Oavsett vilken formel som används för att bestämma dem, kan du förvänta dig en straffavgift som motsvarar den högsta tillåtna enligt lagstiftningen i ditt tillstånd. Långivaren vill att du ska fortsätta att uppfylla de skyldigheter som följer av det ursprungliga lånet. Om du försöker att refinansiera, kommer de vill ha sin bit av köttet. Detta gäller även om du måste sälja fastigheten på grund av en nödsituation, skilsmässa, förlorat jobbet eller andra olyckliga saker som kan uppstå i livet.

Om möjligt bör du undvika inteckningar som har förskottsbetalning sanktionsklausuler som ingår i dem. De helt enkelt inte är värt försämringen. Om du måste acceptera straffklausuler, försök att handla för ett lån som har den kortaste straffet varaktighet. Vissa långivare kommer att vilja ha förskottsbetalning straff att gälla för hela lånetiden medan andra kan kräva bara ett år eller två. Det rekommenderas starkt att du undviker alla lån som innehåller en förskottsbetalning straff för livet av lånet. Du kommer att ångra att enas om ett sådant lån på lång sikt.

Lyckligtvis är bostadslånet branschen en konkurrensutsatt. Att konkurrera om ditt företag, har de flesta bolåneinstitut flyttat från förskottsbetalning straffklausuler eller åtminstone begränsas deras bett. Ändå vara helt säker på att du undviker dessa odjur om det alls är möjligt.